30 veje til et bedre indre marked

Infrastruktur

10/12/14 9:40

Nick Allentoft

Regeringen præsenterer i dag 30 konkrete initiativer, der kan bidrage til et endnu bedre indre marked til gavn for økonomien og beskæftigelsen.
Det indre marked er kernen i EU-samarbejdet og i den europæiske økonomi. Det er derfor afgørende, at det indre marked fungerer optimalt, hvis der skal mere gang i europæisk økonomi og Europa skal tilbage på vækst-poret. Regeringen præsenterer i dag 30 konkrete forslag til initiativer, der kan bidrage hertil.   Initiativerne er samlet i publikationen ”30 veje til et bedre indre marked”. (hent publikationen her)   Erhvervs- og Vækstminister Henrik Sass Larsen:   Vi har en forpligtigelse og en interesse i at bidrage til at få Europa tilbage på vækstsporet. Publikationen ”30 veje til et bedre indre marked” er et godt eksempel på, hvordan vi på et meget konkret plan kan spille ind med tiltag, der kan gør en forskel. Hver for sig og i fællesskab kan de 30 tiltag bidrage til et endnu mere velfungerende indre marked og endnu stærkere europæiske virksomheder. Danmark eksporterer årligt varer og tjenesteydelser for 560 mia. kroner til de øvrige EU-lande, der således er vores største samhandelspartner. Det betyder, at Danmark er stærkt afhængige af et indre marked, der fungerer i praksis og gør det muligt for virksomhederne at handle på tværs af de europæiske grænser.   Forslagene falder inden for fem områder:   Adgang til kapital digitale markeder og forbrugere avanceret produktion åbne og velfungerende markeder  enklere regler. Regeringen vil fremadrettet arbejde for at fremme initiativerne på europæisk plan, både over for den nye Kommission, i Rådet og i forhold til Europa-Parlamentet. 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.