Bedre adgang til risikovillig kapital i EU

26/3/12 1:22

Erhvervs- og Vækstministeriet

Det danske EU-formandskab indleder forhandlingerne med Europa-Parlamentet om bedre adgang til risikovillig kapital i EU. Erhvervs- og vækstminister Ole Sohn har fået opbakning fra de øvrige EU-lande til at afslutte forhandlingerne med Europa-Parlamentet om to initiativer under dansk EU-formandskab, der sammen med en række andre forslag skal bidrage til at fremme vækst og beskæftigelse i EU.

I forbindelse med finanskrisen har mange iværksættere og små og mellemstore virksomheder oplevet at blive begrænset i deres vækst på grund af manglende adgang til kapital. Forslagene skal imødegå dette problem ved at skabe bedre muligheder for, at venturekapitalfonde og sociale iværksætterfonde kan rejse investeringer på tværs af EU’s grænser, så der i sidste ende kan blive kanaliseret mere finansiering ud til innovative SMV’er og sociale virksomheder, der fx hjælper udsatte grupper.

Erhvervs- og vækstminister Ole Sohn:

De to forslag introducerer et europæisk markedsføringspas for bl.a. venturekapitalfonde, som vil forbedre deres muligheder for at rejse investeringer på tværs af EU. Formålet er, at venturekapitalfondene dermed kan rejse mere kapital til små og mellemstore virksomheder. Forslagene kan særligt hjælpe vores nye, innovative virksomheder i deres opstart og vækst.

Det er min ambition, at forslagene vedtages endeligt i samarbejde med Europa-Parlamentet under dansk EU-formandskab.

Med forslagene vil forvaltere af venturekapitalfonde og sociale iværksætterfonde, hvis samlede forvaltede aktiver ikke overstiger 500 mio. euro, få mulighed for at opnå et ”EU-markedsføringspas”, som vil betyder, at de lettere kan markedsføre deres fonde på tværs af EU’s grænser.

Det danske formandskab vil nu indlede forhandlinger med Europa-Parlamentet med henblik på at nå en endelig vedtagelse under det danske formandskab.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.