Dansk CSR-model på vej til at blive europæisk lov

22/4/13 12:51

Erhvervs- og Vækstministeriet

Europa-Kommissionen har fremlagt et forslag om virksomheders rapportering om samfundsansvar. Forslaget har til hensigt at sikre større åbenhed om store virksomheders arbejde med samfundsansvar (CSR). Erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen hilser forslaget velkommen. Det er ikke alene en gevinst for Europa.

Det er en gevinst for dansk erhvervsliv, at forslaget lægger sig op af den danske rapporteringsmodel, som større danske virksomheder har været omfattet af siden 2009.

Europa-Kommissionen har fremlagt et forslag, der skal sikre større åbenhed om europæiske virksomheders arbejde med samfundsansvar ved at styrke de eksisterende bestemmelser om virksomheders rapportering om samfundsansvar i EU’s regnskabsdirektiver. Virksomheders samfundsansvar (CSR) omhandler virksomheders integration af sociale og miljømæssige hensyn i kerneforretningen.

Erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen:

Jeg er glad for, at Europa-Kommissionen med sit forslag nu lægger op til, at resten af EU får et rapporteringskrav om CSR, der ligner vores danske krav.

Mange danske virksomheder arbejder allerede målrettet med afrapportering af deres samfundsansvar, og hvis Europa-Kommissionens forslag bliver vedtaget, vil danske virksomheder have et forspring i forhold til virksomheder i resten af Europa, eftersom de allerede rapporterer efter den danske rapporteringsmodel.

Forslaget fra Europa-Kommission ligger på linje med den danske rapporteringsmodel i årsregnskabslovens § 99a, idet forslaget sikrer åbenhed omkring virksomheders samfundsansvar med reference til internationale principper og retningslinjer, samtidig med at virksomhederne sikres fleksibilitet i deres rapportering.

Forslaget skal nu forhandles i Rådet og med Europa-Parlamentet, før det er vedtaget. 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.