Hjælp til innovative offentlige indkøb

13/3/12 1:29

Erhvervs- og Vækstministeriet

Erhvervs- og vækstminister Ole Sohn lancerer i dag en online-guide, der skal fremme innovativt offentligt indkøb.

Når stat, regioner og kommuner indkøber rene standardvarer som papir, blyanter og printere, skal varerne købes billigst muligt. Men ved mere komplekse indkøb af fx velfærds- og sundhedsløsninger handler det ofte om mere end prisen, hvis der skal sættes fart på innovationen i den offentlige sektor. Offentlig-Privat Innovationssamarbejde (OPI) er en mulig løsning, hvor nye ydelser og produkter kan udvikles i fællesskab mellem virksomheder og myndigheder.

Erhvervs- og vækstminister Ole Sohn:
- Jeg er glad for, at vi med OPI-guiden kan hjælpe offentlige myndigheder og private virksomheder med at indfri det store potentiale, der ligger i at bruge den offentlige efterspørgsel mere intelligent.

Det offentlige køber ind for op mod 290 milliarder kroner årligt. En del af de penge kan bruges på en måde, så de både bidrager til at øge innovationen i danske virksomheder og gør den offentlige sektor bedre og mere effektiv.

Vi skal blive bedre til at virksomhederne selv kan være med til at udvikle løsningerne i stedet for, at det offentlige har fastsat løsningerne på forhånd.

Offentlig-Privat Innovationssamarbejde kan være kompliceret, og der er mange faldgrupper, som holder innovationen tilbage. OPI-guiden er et godt værktøj, der bidrager til mere og bedre samarbejde fremover.

Typiske brugere af OPI-guiden vil være udviklingskonsulenter i kommuner og regioner. De bliver guidet igennem de komplekse regler om statsstøtte, udbud og ophavsret, og de kan undgå faldgruber i forløbet ved at være i online-dialog med andre praktikere og kolleger, der deler ud af deres erfaringer og viden.

Guiden, som kan ses på www.opiguide.dk
 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.