Ole Sohn: Bedre mobilt bredbånd i Danmark

23/3/12 11:52

Erhvervs- og Vækstministeriet

Fra 2015 vil adgangen til mobilt bredbånd blive bedre i Danmark. Det vil være konsekvensen af rammerne for den kommende 800 MHz-auktion, som erhvervs- og vækstminister Ole Sohn og teleforligskredsen nu har fastlagt.

Kravene i auktionen forpligter auktionsvinderne til at etablere adgang til mobil bredbåndsforbindelse for 99,8 pct. af alle husstande, virksomheder og sommerhuse i de 207 postnumre, der er omfattet af auktionen, og hvor bredbåndsdækningen i dag halter.

Sommerhuse var oprindeligt ikke omfattet af dækningskravene, men på baggrund af ønsker fra en række kommuner og regioner er det nu sikret, at også sommerhuse kan få gavn af forbedringerne.

Erhvervs- og vækstminister Ole Sohn:
Det er meget vigtigt at sikre, at borgere og virksomheder, og også sommerhusgæster, der holder deres ferie i Danmark, har de bedste muligheder for en god bredbåndsforbindelse. Det styrker dansk turisme og sommerhusudlejningen i yderkommunerne.

Auktionsvinderne – teleselskaberne – forpligter sig til inden udgangen af 2015 at udbyde mobile bredbåndsforbindelser på mindst 10 Mbit/s i de landområder, hvor der i dag er størst behov for bedre bredbånd.

Erhvervs- og vækstminister Ole Sohn:
Jeg er meget tilfreds med, at vi med denne auktion sikrer mobil bredbåndsdækning inden udgangen af 2015 i de områder af landet, hvor der i dag er størst behov for at forbedre adgangen til en bredbåndsforbindelse.
Det er min forventning, at teleselskaberne, med deres opsætning af master til mobilt bredbånd samtidig vil sikre en bedre mobil taledækning i områder, hvor der er problemer med mobilhuller. Teleselskaberne kan nemlig for relativt få penge opsætte antenner til mobiltale på de opsatte mobilmaster, og dermed øge taledækningen væsentligt.
 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.