Bred aftale giver bedre og billigere kollektiv trafik

01/3/12 1:56

Finansministeriet

Brugere af tog, busser og metro skal hive færre mønter op af lommen for at komme på arbejde. Det er resultatet af en bred aftale mellem regeringen, Enhedslisten og Dansk Folkeparti, som betyder at der afsættes 500 millioner årligt til billigere billetter til offentlig transport. Samtidig er parterne bag aftalen enige om at afsætte en årlig pulje på 500 mio.

kr., der skal gå til investeringer i mere og bedre kollektiv trafik.

De årlige udgifter på i alt 1 mia. kr. finansieres ved at lukke muligheden for uhensigtsmæssig brug af reglerne for registreringsafgift af leasing- og demobiler.

Finansminister Bjarne Corydon kalder det en god løsning at lukke hullet i skattelovgivningen og bruge pengene målrettet på at forbedre den offentlige transport.

- Vi har brug for bedre tilbud til de mange brugere af tog, busser og metro. Samtidig har vi brug for mindske forurening og trængsel, ved at flere mennesker vælger offentlig transport frem for bilen. Med aftalen tager vi et godt og grønt skridt i den rigtige retning.

- Samtidig er jeg også godt tilfreds med, at vi har formået at få både Enhedslisten og Dansk Folkeparti med på en fælles aftale, siger finansministeren.

Parterne bag aftalen er enige om, at passagererne skal opleve billigere billetter allerede fra begyndelsen af 2013. Aftalen betyder desuden, at regeringen skal fremlægge konkrete forslag i løbet af første halvår af 2012 til, hvordan takstnedsættelserne skal gennemføres. Parterne bag aftalen skal i foråret 2012 drøfte forslag til investeringer i bedre kollektiv transport, hvilket betyder investeringer i tog, busser, metro og anden kollektiv transport for over 1 mia. kroner i 2012 og 2013.

- Det er en omfattende aftale med mange penge, så vi kan gøre en reel forskel for passagerne. Det kan jeg kun være tilfreds med. At nogle partier ikke ønsker at være med til at forbedre trafikken og mindske trængslen i storbyerne, er mig helt uforståeligt, siger Bjarne Corydon.

Parterne bag aftalen er desuden enige om at nedsætte en kommission med henblik på at analysere mulige tiltag til modernisering af infrastrukturen, reduktion af trængsel og luftforurening i hovedstadsområdet samt et yderligere løft af den kollektive trafik.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.