Offentlige investeringer når nye højder

10/01/2013 14:27

Finansministeriet

En opgørelse fra Finansministeriet viser, at de offentlige investeringer i 2012 ventes at nå det højeste niveau i de seneste 30 år. Der blev brugt omkring 43 mia. kroner på offentlige investeringer sidste år. Til sammenligning blev der fx brugt 25 mia. kroner i starten af 1990'erne.  Det glæder finansminister Bjarne Corydon som siger:

Vi har et meget højt anlægsniveau i dansk økonomi. Alene i 2012 forventes det højeste niveau for offentlige investeringer i 30 år. Det er et resultat af de beslutninger, vi har truffet for at skabe danske arbejdspladser og holde hånden under væksten.

Ud over de offentlige investeringer skal der i de kommende år gennemføres en række meget store infrastrukturprojekter i bl.a. banenettet, Metro Cityringen og Femern Bælt-forbindelsen samt markante investeringer på energiområdet og en særlig klimatilpasningsindsats i kommunerne. Inkluderes de nævnte investeringer primært i regi af offentlige virksomheder og selskaber, ventes investeringerne at udgøre ca. 55 mia. kroner i 2012 og stiger yderligere i 2013.

Læs om offentlige investeringer her i pdf.

Mest Læste

Annonce