På vej mod et stærkere Danmark

27/8/12 8:41

Finansministeriet

Finanslovforslaget for 2013, På vej mod et stærkere Danmark, fortsætter regeringens økonomisk ansvarlige kurs og indeholder samtidig en række nye initiativer, der skal sikre vækst og beskæftigelse i Danmark fremover.

Læs hovedelementer her

Regeringen afsætter næsten 3 mia. kr. ekstra til uddannelse, og der holdes fast i et meget højt niveau på 20,2 mia. kr. i offentlige forskningsbevillinger. Regeringen styrker også indsatsen mod ungdomsarbejdsløshed med 600 mio. kr. i perioden 2013-2016 og afsætter 600 mio. kr. ekstra over 3 år til at opkvalificere flere ledige. Derudover afsætter regeringen 3,9 mia. kr. over de kommende år til en ny bro over Storstrømmen.

Læs indledning fra forslaget her

Finanspolitikken og en række andre økonomisk-politiske tiltag, herunder kickstarten, energiaftalen og fremrykningen af renovering af almene boliger, skønnes i 2012 og 2013 samlet at understøtte BNP-væksten med henholdsvis 0,6 pct. og 0,3 pct. Samlet set skønnes virkningen af de offentlige investeringer, andre tiltag og reformer isoleret set at understøtte beskæftigelsen med 21.000 jobs i 2013.

Finansminister Bjarne Corydon peger på, at regeringen med finanslovforslaget formår at føre en økonomisk politik med to klare formål:

Vi støtter beskæftigelsen gennem investeringer i bl.a. infrastruktur. Vi har også fundet flere penge til uddannelse, så de unge kan få den viden og de kompetencer, der er nødvendige for, at de kan klare sig på fremtidens arbejdsmarked. Samtidig fører vi en ansvarlig og troværdig finanspolitik, der lever op til henstillingen fra EU og holder de danske renter nede til gavn for boligejere, virksomheder og forbrugere.
I finanslovforslaget er der samtidig fundet plads til fortsatte serviceforbedringer inden for blandt andet sundhedsområdet og initiativer for udsatte grupper, fx en styrket indsats over for overgrebsramte børn.

Finansminister Bjarne Corydon siger:
Med finanslovforslagets fokus på uddannelse, opkvalificering og indsats for at finde job til de ledige, tager vi endnu et skridt på vej mod et stærkere Danmark.

Læs hele forslaget her

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.