Trepartsforhandlinger afsluttet

08/6/12 12:59

Finansministeriet

Regeringen har besluttet at indstille trepartsforhandlingerne. I stedet vil regeringen arbejde videre med en række konkrete initiativer til gavn for beskæftigelsen, væksten og en sund samfundsøkonomi, som alle har været drøftet i trepartsforhandlingerne.

Afslutningen af trepartsforhandlingerne sker på baggrund af en række meldinger fra bl.a. Dansk Metal, der har udelukket at diskutere en række af de centrale virkemidler til at øge arbejdstiden, som er beskrevet i kommissoriet.

Læs også: Corydon: Derfor dropper jeg forhandlingerne

På den baggrund kan regeringen konstatere, at der ikke længere er grundlag for at fortsætte forhandlingerne inden for rammerne af det aftalte kommissorium.

Bjarne Corydon beklager meldingerne:

Jeg havde gerne set en fælles aftale, der kunne have været til gavn for både økonomien, de ledige og finansieringen af den fælles velfærd. Det kunne ikke lade sig gøre. Regeringen vil nu fortsætte arbejdet i en række andre spor for at sikre vækst, beskæftigelse og en holdbar offentlig økonomi. Opgaven er ikke blevet lettere, men der er en række konkrete dagsordener, som regeringen vil arbejde videre med, siger Corydon.

En helt central dagsorden er at tage hånd om de udfordringer, som mange unge står overfor. Regeringen vil blandt andet fremsætte forslag til en ungepakke, der skal bekæmpe ungdomsarbejdsløsheden. Desuden vil regeringen arbejde videre med en offensiv uddannelses- og efteruddannelsesplan, der blandt andet skal øget kvaliteten på erhvervsuddannelserne og sikre en langsigtet og grundlæggende løsning på praktikpladsområdet. Samtidig vil regeringen se på mulighederne for at løfte voksen- og efteruddannelsesindsatsen, særligt for dem med mindst uddannelse i forvejen.

Herudover kan forhandlingerne om reformer af skat, førtidspension og fleksjob samt forsvaret bidrage til at skabe mere vækst og beskæftigelse – og dermed en sund samfundsøkonomi.

Økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager peger på, at regeringens ungepakke er et af de emner, som har været diskuteret i trepart:

Alt for mange unge er i dag ledige. Det vil vi gøre noget ved. Regeringen er opsat på at hjælpe de mange unge, som hverken kan finde et arbejde eller komme i gang med en uddannelse. Det er helt uholdbart for den enkelte og for samfundet som helhed, og vi vil fremlægge en række konkrete initiativer for Folketingets partier, siger Vestager, der pointerer, at regeringen dermed både hjælper de unge her og nu og sikrer kvalificeret arbejdskraft på længere sigt.

Skatteminister Thor Möger Pedersen understreger, at regeringen vil tage hånd om udfordringerne med ungdomsarbejdsløshed og uddannelse:

Vi lader ikke de unge i stikken. Det er dyrt både for samfundet og for den enkelte, når unge står uden for arbejdsmarkedet. Regeringen vil arbejde videre med at skærpe uddannelsesgarantien og sikre praktikpladser, så alle har mulighed for at få en erhvervsuddannelse.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.