Danskere og nordmænd de tryggeste i Europa

10/12/12 12:08

Justitsministeriet

Danmark bliver alene overgået af Norge som det land i Europa, hvor flest er trygge ved at færdes alene i mørke i deres lokalområde. Det viser rapport fra Justitsministeriet.

Danskerne er ikke blege for at snøre skoene og begive sig på tur alene ud i lokalområdet, også selv om mørket er faldet på. Kun overgået af Norge, er Danmark det land i Europa, hvor flest angiver, at de er meget trygge ved at færdes alene i lokalområdet. Det viser en ny rapport fra Justitsministeriets Forskningskontor, hvor 25 europæiske landes tryghed, moral, kriminalitetsniveau og tillid til politi og domstole sammenlignes.

”Hele 50 procent af danskerne i undersøgelsen angiver, at de føler sig meget trygge ved af færdes alene i deres lokalområde efter mørkets frembrud. Det er næsten dobbelt så mange som det europæiske gennemsnit på 26 procent,” siger forskningschef i Justitsministeriet, og en af forfatterne bag rapporten, Britta Kyvsgaard.

Tilsvarende viser rapporten, at danskernes bekymring for voldelige overfald er forholdsvis lav. Kun 8 procent af danskerne svarer, at de er bekymret for voldelige overfald. Til sammenligning ligger det europæiske gennemsnit på 19 procent.

Tilfredshed med og tillid til politi og domstole Rapporten viser samtidig, at danskerne har et overordentligt positivt syn på politi og domstole. Hele 80 procent af danskerne mener, at politiet gør et godt eller meget godt stykke arbejde. Det svarer til den tredjestørste andel blandt de 25 deltagende lande.

Også domstolenes arbejde rangeres højt. 81 procent af danskerne mener, at domstolene gør et godt eller meget godt stykke arbejde. Det er den højeste andel i Europa.

Helt i tråd med den positive vurdering af politiets og domstolenes arbejde, viser rapporten, at danskerne har et højt niveau af tillid til politi og domstole. Danskernes tillid til politiet indtager en andenplads i undersøgelsen, mens tilliden til domstolene. er det højeste de 25 lande Denne tillid hænger givetvis sammen med, at danskerne anser myndighederne for at være ukorrupte, Der er således en betydeligt mindre andel af danskerne end af de andre befolkninger, der tror, at politi og domstole tager imod bestikkelse.

”Det er helt afgørende for et demokratisk samfund, at borgerne kan have tillid til domstolene og til politiet Denne undersøgelse bekræfter, at den danske befolkning har endog meget stor tillid til de to myndigheder. Det vidner om, at politi og domstole gang på gang leverer et godt og solidt stykke arbejde. Det glæder mig naturligvis – og det er med til stadfæste, at vi i Danmark har et velfungerende demokrati,” siger justitsminister Morten Bødskov.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.