Nyt pilotprojekt skal øge trygheden i udsatte boligområder

08/1/13 12:33

Justitsministeriet

Justitsminister Morten Bødskov har besluttet at støtte projektet ’Trygge opmærksomhedsfællesskaber’ med 496.800 kr. Projektet har som overordnet formål at udvikle en ny samarbejdsmodel mellem myndigheder og lokalsamfund om forebyggelse af kriminalitet i udsatte boligområder for at øge trygheden.

Regeringen har fra starten lagt afgørende vægt på indsatsen i de udsatte boligområder. Det afspejles blandt andet i aftalen om politiets og anklagemyndighedens økonomi i 2012-2015, hvor der prioriteres flere ressourcer til en styrket politiindsats i de særligt udsatte områder.

Rigspolitiets seneste opgørelse af kriminalitetsudviklingen i de udsatte boligområder viser, at indsatsen virker. Kriminaliteten falder således generelt i områderne, og den falder mere end på landsplan.

Med projektet ’Trygge opmærksomhedsfællesskaber’ styrkes indsatsen yderligere. Projektet afprøver en ny og systematisk model for, hvordan lokalsamfundets nære kendskab til deres eget område kan gøres til en aktiv ressource i politiets kriminalpræventive arbejde med henblik på at nedbringe kriminaliteten i området og øge beboernes tryghedsfølelse.

Projektet skal foregå i det almene boligområde ’Gadehavegård’ i Høje Taastrup Kommune, som har oplevet problemer med blandt andet såkaldt borgervendt kriminalitet.

Der er tale om et pilotprojekt, og det forventes, at erfaringerne fra projektet efterfølgende kan anvendes i andre boligområder.

Justitsminister Morten Bødskov udtaler:

"Regeringen har som et klart mål for retspolitikken at øge trygheden i lokalsamfundene.

Særligt i visse belastede boligområder er der unge, der ikke respekterer fællesskabets normer og værdier og skaber uro og utryghed. Regeringen har fokus på at målrette indsatsen over for sådan asocial adfærd, så udsatte boligområder igen kan præges af tryghed, liv og aktivitet.

Jeg er derfor meget glad for at kunne støtte ’Trygge opmærksomhedsfællesskaber."

De 496.800 kroner, som tildeles ’Trygge opmærksomhedsfællesskaber’, er hentet fra Justitsministeriets særlige kriminalpræventive pulje, der har til formål at støtte lokale initiativer mod kriminalitet. Der er kun ganske få gange tidligere uddelt så stort et beløb fra den kriminalpræventive pulje.

Arbejdsgruppen bag projektet består af Københavns Vestegns Politi, Det Kriminalpræventive Råd og Den Trygge Kommune.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.