Voldsramte udlændinge får bedre vilkår

29/4/13 10:35

Justitsministeriet

Folketinget vedtog torsdag en ny lov, som forbedrer vilkårene for voldsramte udlændinge.

Af frygt for at miste opholdstilladelsen har der tidligere været risiko for, at udlændinge er blevet fastholdt i voldelige parforhold. Men med Folketingets vedtagelse af en ny lov er vilkårene for voldsramte udlændinge og deres børn nu blevet forbedret.

Udlændinge skal nu ikke længere være bange for at forlade en voldelig partner eller ægtefælle, inden de har haft lovligt ophold i landet i mere end to år.

Med loven gives der således ret til fortsat opholdstilladelse for en familiesammenført udlænding, der ophæver samlivet med sin ægtefælle på grund af vold i hjemmet. Det samme gør sig gældende, hvis det er udlændingens barn, der bliver udsat for vold.

Justitsminister Morten Bødskov udtaler:

"Med vedtagelsen af denne lov sætter vi en stopper for, at udlændingereglerne fastholder voldsramte udlændinge og deres børn i ægteskaber med en voldelig ægtefælle eller en voldelig forælder. Det er ikke rimeligt, og det har aldrig været meningen med reglerne. Men det skal naturligvis stadig tillægges stor vægt, at udlændingen har udvist evne og vilje til at lade sig integrere i det danske samfund.”

Loven lægger altså op til, at det i forbindelse med en afgørelse om inddragelse af en opholdstilladelse meddelt på baggrund af ægteskab eller fast samlivsforhold, hvor udlændingen godtgør, at udlændingen har ophævet samlivet som følge af, at udlændingen eller udlændingens barn har været udsat for vold, fremover ikke skal tillægges betydning, at udlændingen kun har opholdt sig her i landet i kortere tid.

Derimod skal det ved afgørelsen indgå med betydelig vægt, om udlændingen har udvist evne og vilje til at lade sig integrere i det danske samfund.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.