Nu skal energiforbruget i Europa sættes ned

05/10/12 10:44

Klima- og Energiministeriet

I juni blev EU-landene efter lange og hårde forhandlinger enige om energieffektivitetsdirektivet. Aftalen er i dag blevet endeligt godkendt af EU’s energiministre. Medlemslandene kan nu gå i gang med at efterleve den nye lovgivning.

Energieffektiviseringsdirektivet var et af det danske EU-formandskabs største resultater. Med aftalen ventes EU-landene at levere mere end 17 procent energibesparelser i 2020. Den er et stort skridt for EU's langsigtede energi- og klimamål - og en drivkraft for vækst og jobskabelse i de kommende år.

Direktivet er et minimumsdirektiv. Nye initiativer i medlemslandene, som ligger uden for direktivet, kan bringe EU endnu tættere på 20 procent energibesparelser i 2020.

"Det er vigtigt, at medlemslandene straks går i gang med at omsætte direktivet til national lovgivning. Direktivet vil gøre europæiske virksomheder mere konkurrencedygtige, og det vil allerede på kort sigt skabe både grøn vækst og nye arbejdspladser i Europa" siger klima-, energi- og bygningsminister, Martin Lidegaard

Danmark har en klar styrkeposition inden for energieffektivitet. I virkeligheden er det den danske model, der nu eksporteres til hele EU. Det forventes, at direktivet vil have stor betydning for dansk eksport af energieffektive komponenter, så som termostater, isolering, pumper og vinduer. Det vil skabe arbejdspladser i Danmark.

"Danmark har en styrke på det her område, som jeg er sikker på, at erhvervslivet har tænkt sig at udnytte" siger klima-, energi- og bygningsminister, Martin Lidegaard 

Tilmeld nyhedsbrev

Mest Læste

Annonce