36 kommuner vil lave ”Idræt for Alle”

Politik

03/10/2013 09:32

Freja Eriksen

Til ansøgningsfristen 1. oktober 2013 har 36 kommuner lagt billet ind på støtte fra Kulturministeriet og Nordea-fondens breddeidrætspulje på 20 mio. kr. til ”Idræt for Alle”. Formålet er at støtte kommunerne i at udvikle nye løsninger og samarbejder, der kan få endnu flere til at dyrke motion og idræt.

Med en pulje på 20 mio. kr. indbød Kulturministeriet og Nordea-fonden i juni landets kommuner til at ansøge om at blive breddeidrætskommune i perioden 2014-2016. Til ansøgningsfristen 1. oktober 2013 har 36 kommuner lagt billet ind. Det er samme antal kommuner, som søgte i 2009.

Henrik Lehmann Andersen, direktør i Nordea-fonden, siger:

”Nordea-fonden er glad for, at så mange kommuner vil spille med og udvikle nye, kreative løsninger, som motiverer endnu flere danskere til at deltage i idrætsfællesskabet.”

Kulturminister Marianne Jelved siger:

”Idræt og fysisk aktivitet er utrolig vigtigt for vores alle sammens trivsel, velfærd og sundhed. Lokalsamfundet er rammen om vores hverdag, og derfor er det vigtigt, at kommunerne har idræt som indsatsområde. Jeg glæder mig til at se, hvilke spændende og kreative bud kommunerne har på, hvordan de lokalt kan skabe Idræt for Alle.”

”Idræt for Alle”-kommuner udvalgt til december 2013
Ansøgningerne til ’Idræt for alle’ vil blive vurderet af en følgegruppe bestående af Torben Frølich, direktør for Lokale- og Anlægsfonden (formand), Bjarne Ibsen, professor på Syddansk Universitet, og Else Trangbæk, professor emeritus fra Københavns Universitet. Ansøgerne får svar i december 2013.

Økonomisk saltvandsindsprøjtning skal give flere sved på panden
Da Kulturministeriet og Nordea-fonden for første gang i 2009 gav 20 mio. kr. til breddeidrætten i syv kommuner, blev der i alt igangsat 66 nye projekter, hvor tusindvis af borgere deltog – og stadig deltager – i nye breddeidrætstilbud.

De gode erfaringer fik kulturministeren og Nordea-fonden til at iværksætte det treårige landsdækkende initiativ ”Idræt for Alle”. Kommunerne bidrager med minimum 50 % egenfinansiering, og initiativet vil således styrke breddeidrætten med mindst 40 mio. kr.

 

Mest Læste

Annonce