Børn skal klædes på til mødet med de digitale medier

Politik

04/2/15 11:57

Suleman Haider

Kulturminister Marianne Jelved vil sikre, at børn ved, hvordan man færdes trygt og lovligt på de digitale medier. Derfor bliver der nu set på, om lovgivningen på området er tilstrækkelig.

Som en del af Kulturministeriets ”Strategi for skolebørns møde med kunst og kultur”, lanceret i foråret 2014, igangsættes nu et udredningsarbejde om lovgivningen om beskyttelse af børn i forbindelse med tv-sening og mærkningsordninger for film og computerspil.

Kulturminister Marianne Jelved siger:
”I dag færdes børn lige så meget på digitale medier som på legepladsen og boldbanen. Det er en udvikling, der er kommet for at blive. Derfor skal vi sørge for, at vores børn trygt kan færdes digitalt, uden at blive udsat for skadeligt indhold, og uden at gebærde sig ulovligt. Derfor giver vi nu lovgivningen et eftersyn.”

Efter udredningen
Udredningen af de gældende regler på området forventes afsluttet i april 2015. På baggrund af udredningen vil kulturminister Marianne Jelved foretage en vurdering af, om de gældende regler om beskyttelse af børn på området er tidsvarende og hensigtsmæssige. Dette vil bl.a. ske i dialog med medlemmerne af Medierådet for Børn og Unge, Radio- og tv-nævnet og Børnerådet.

Initiativet indgår desuden i medieaftalen 2015-2018 og filmaftalen 2015-2018. Der er i filmaftalen 2015-2018 afsat 1 mio. kr. i 2015 og 2 mio. kr. årligt fra 2016 til en styrkelse af Medierådet for Børn og Unges arbejde med mediekundskab, der også omfatter beskyttelse og sikkerhed for børn og unges færden i den digitale verden.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.