Uffe Elbæk glæder sig over UMTS-aftale: 18 mio. kr. til digital kulturarv

24/10/12 12:04

Kulturministeriet

Regeringen og den øvrige teleforligskreds (V og K) indgik i går en aftale om udmøntningen af den såkaldte UMTS-reserve i årene 2013-15. Der er hermed i de tre år afsat i alt 18 mio. kr. til digitalisering af kulturarven. Midlerne vil gå til digitalisering og digital formidling af samlinger på de store statslige kulturarvsinstitutioner.

I samme aftale er der i øvrigt fundet midler til, at Center for Kultur- og Oplevelsesøkonomi (CKO) kan fortsætte.

Kulturminister Uffe Elbæk siger:
”Digitaliseringen revolutionerer vores måde at kommunikere på, hvilket både gør det nemmere og hurtigere at udbrede kulturarven til alle danskere. Det gælder ikke mindst hos de unge, hvor der er et særligt behov for at kommunikere digitalt, da de er storforbrugere af de digitale kanaler. Derfor er jeg rigtig glad for, at vi på finansloven har fået afsat midler fra UMTS-aftalen, der vil gøre det muligt at give et vigtigt løft til digitaliseringsindsatsen. Desuden er jeg rigtig glad for, at der i samme aftale er fundet midler til at fortsætte CKOs gode arbejde. Det viser, at regeringen satser på fremtiden samtidig med, at vi sikrer vores kulturelle rødder.”

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.