Auken: Danmark skal gå forrest i kampen mod oversvømmelser

06/11/12 11:34

Miljøministeriet

Miljøminister Ida Auken samlede centrale aktører i Det Nationale Dialogforum for Klimatilpasning. En demonstrationsbydel spækket med klimatiltag, tættere samarbejde mellem erhvervsliv og myndigheder og en national kampagne for klimatilpasning.

Det er nogle af de ideer, der er blevet til i Det Nationale Dialogforum for Klimatilpasning, som miljøminister Ida Auken i dag har afholdt sidste møde med.

Forummet har fungeret som et uformelt rådgivende organ, der har diskuteret fremtid og udfordringer for, hvordan man undgår fremtidige oversvømmelser.

- Danmark skal være førende indenfor udvikling og produktion af klimatilpasningsløsninger til hele verden, så vi begrænser de store problemer, oversvømmelser skaber. Det er alle parter i Det Nationale Dialogforum for Klimatilpasning enige om. Men det kræver nogle nye og intelligente metoder, som vi kun kan finde, hvis alle lægger hovederne i blød, og derfor har vi lavet forummet, siger miljøminister Ida Auken.

Løsninger og barrierer
Deltagerne i Det Nationale Dialogforum for Klimatilpasning var indbudt på baggrund af deres faglige indsigt i klimatilpasning. Både kommuner, forskningsverdenen og erhvervslivet var repræsenteret.

- Der er kommet rigtig mange gode bud på, hvordan Danmark styrker sin position som både udvikler og producent af klimatilpasningsløsninger. Én af ideerne er at indrette en eller flere bydele som decideret demonstrationsbydel med de nyeste og mest effektive klimatilpasningsløsninger. På den måde kan vi få et udstillingsvindue, der viser, hvad vi kan tilbyde, siger Ida Auken.

- Nu har jeg fået en masse gode indspark fra branchen og aktørerne indenfor klimatilpasning, og de har haft lejlighed til at tale sammen. Det er enormt brugbart for mig, når jeg skal sørge for, at rammerne for klimatilpasningsindsatsen er bedst mulige i fremtiden.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.