Auken: Nye regler øger vækstmulighederne for danske producenter af grøn teknologi

21/1/13 10:44

Miljøministeriet

En styrket dansk miljøindsats i forhold til de største og mest miljøtunge virksomheder. Det er resultatet af nye fælles europæiske regler, som netop er trådt i kraft. Reglerne øger mulighederne for eksport af dansk miljøteknologi markant.

Den danske regering styrker nu indsatsen med at forebygge og begrænse luft-, vand- og jordforurening fra de største og mest miljøtunge virksomheder så som store svine- og fjerkræbrug, store mejerier og slagterier, affaldsanlæg, jern- og metalforarbejdende og kemiske virksomheder. Miljøminister Ida Auken har netop underskrevet et sæt bekendtgørelser, der gør nye fælles europæiske miljøregler til dansk lov.

De nye regler skærper blandt andet kravene til, hvor meget store kraftvarmanlæg i Danmark og resten af det europæiske fællesskab må forurene. Det skal give renere luft til borgerne og samtidig være med til at reducere de store sundhedsudgifter, der er forbundet med luftforurening.

- Luftforurening stopper ikke ved grænsen, og rigtig mange af de partikler, vi har i luften i Danmark kommer fra vores nabolande. Derfor er det en stor sejr, at alle virksomheder i EU nu skal leve op til de samme krav. Det er godt for alle EU-borgere og vil også betyde renere luft for danskerne, siger miljøminister Ida Auken.

Ud over krav til partikeludledning sikrer de nye regler, at virksomhederne bruger den teknik, der er bedst for miljøet. EU-Kommissionen fastlægger, hvad der er den bedst tilgængelige teknik sammen med medlemsstaterne, industrien og civilsamfundsorganisationer. Regeringen styrker nu Danmarks aktive deltagelse i dette arbejde, så kravene også afspejler danske erfaringer og miljøteknologi.

- Med de nye regler får vi flere grønne job i Danmark. Netop fordi vi herhjemme er gået forrest med miljøkrav, er der mange danske virksomheder, som kan levere de løsninger og produkter, som hele Europa nu kommer til at efterspørge. Ren luft til danskerne og flere job - det er grøn omstilling, siger Ida Auken.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.