Danmarks fjerde nationalpark rykker et skridt nærmere

Bæredygtighed

21/03/2014 11:42

Freja Eriksen

Miljøminister Kirsten Brosbøl har modtaget Roskilde, Lejre og Frederiksunds forslag til Nationalpark Skjoldungernes land.

Danmark kan være på vej til at få en fjerde nationalpark.

De tre kommuner Roskilde, Lejre og Frederikssund har sendt miljøminister Kirsten Brosbøl deres forslag til en ny nationalpark i Skjoldungernes Land.

- Det er ikke hver dag, der lander en ansøgning om en nationalpark på mit bord, så jeg glæder mig meget til at dykke ned i den. Det glæder mig, at der er skabt lokal opbakning, og at der nu ligger en samlet ansøgning fra de tre kommuner om at oprette en ny nationalpark, siger miljøminister Kirtsten Brosbøl.

Lokal opbakning vigtig 
I dag har Danmark de tre nationalparker Thy, Vadehavet og Mols Bjerge. De har en grundbevilling på finansloven, men eksisterer i høj grad i kraft af lokalt engagement.

Derfor er netop den lokale opbakning altafgørende i det videre arbejde med Skjoldungernes Land.

- Nationalparkerne er en rigtig god måde at få sat fokus på noget af vores bedste natur. Nationalparkerne præsenterer hver især nogle forskellige natur-, landskabs- og kulturhistoriske værdier. En ny nationalpark omkring Roskilde Fjord vil indeholde fjordlandskabet, store skove og flotte landskaber med de store godser. Området har et stort potentiale, og nu skal vi i gang med at udarbejde et forslag til nationalparken, der skal sendes i offentlig høring, siger Kirsten Brosbøl.

Et forslag til nationalpark forventes at blive sendt i offentlig høring medio 2014.  

Mest Læste

Annonce