Ida Auken: Mere vild natur i byerne

Bæredygtighed

17/4/13 10:46

Miljøministeriet

Idékatalog skal inspirere kommuner, boligforeninger og virksomheder til at slippe mere natur ind i byen, så byerne både bliver grønnere, men også bliver bedre til at opsuge regnvand.

Mere byjungle og mindre beton kunne være slagordet for den byudvikling, miljøminister Ida Auken har som mål at indføre. Hun vil have grønnere byer, der øger indbyggernes trivsel og hjælper naturen.

-I takt med at byerne vokser, kommer mange planter og dyr under pres. Vi skal skabe rum i byen, hvor der er plads til vilde planter, dyr, insekter og fugle. Inspirationskataloget skal give det bedst mulige afsæt for arbejdet med at gøre byerne lidt vildere. Det vil være en stor gevinst for både mennesker og natur, siger miljøminister Ida Auken.

For at fremme den udvikling præsenterer Miljøministeriet et idékatalog, der samler viden og erfaringer med at skabe en varieret og opfindsom natur, hvor der før bare var asfalt og stenbro.

Natur er også klimasikring
En af ideerne er, at man laver vilde hjørner i offentlige parker og private haver ved simpelthen at lade plæneklipperen køre uden om. Man kan også skåne den natur, der er vokset frem på byens mange tomme byggepladser og lade små træer og buske stå. Flere søer, sumpede områder og grønne tage kan give bedre levevilkår for urter, fugle og insekter, som trives i nærheden af vand, og det kan samtidig være med til at forhindre oversvømmelser som følge af skybrud, fordi vandet opsuges.

Landets kommuner skal inden udgangen af 2013 udarbejde klimatilpasningsplaner. Økonomiaftalen med KL har åbnet op for, at der kan bruges 2,5 milliarder kroner på tiltag, der blandt andet forebygge oversvømmelser.

Idekataloget er udarbejdet af Habitats aps og kan læses her.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.