Klimatilpasningsmilliarder skaber op imod 3.000 nye job

10/06/2012 23:26

Miljøministeriet

Regeringen og KL er blevet enige om en massiv investering på 2,5 milliarder kroner i kloaker, veje og bassiner for at gøre Danmark klar til fremtidens klima med monsterregn og skybrud. Investeringerne i klimatilpasning vil føre til op til 3.000 nye job.

Byggebranchen kan godt begynde at smøge ærmerne op. Regeringen har med den nye aftale for 2013 givet kommunerne mulighed for at investere 2,5 milliarder kroner i klimatilpasning med særligt fokus på at forebygge oversvømmelser. Investeringerne vil medføre op til 3.000 nye job, og det kommer til at betyde bedre kloaker, re-designede veje og flere bassiner til at klare store regnskyl.

- Nu kan der bygges. Med aftalen om klimatilpasningsmilliarderne skaber regeringen op til 3.000 nye grønne jobs over hele landet - og løser udfordringen med monsterregn og skybrud, siger miljøminister Ida Auken.

Miljøministeriet vil ændre lovgivningen, så mulighederne for at finansiere klimatilpasning via spildevandstaksten fremmes i kommunerne.

Læs også: Stram kommuneaftale i hus

Vandselskaberne har desuden fået fordoblet længden på de kommunale lånegarantier fra 25 til 40 år, så det bliver mere overkommeligt at investere i nye spildevandsanlæg.

- Denne regering tager klimaforandringerne alvorligt. Det er billigere at forberede Danmark på fremtidens vejr end at rydde op efter det ene skybrud efter det andet, siger Ida Auken.

Grøn omstilling
Ifølge miljøministeren er aftalen et skridt på vejen mod en grøn økonomi, som er en prioritet for regeringen:

- Vi skaber job i en tid med arbejdsløshed, vi løser en klimaudfordring, og vi udvikler teknologier, som kan eksporteres til hele verden. Det er grøn omstilling.

Mest Læste

Annonce