Baghave. Naturpark Amager bliver københavnernes grønne baghave på hele 3.000 hektar. Foto: Ole Malling.

København får en af verdens største storby-parker

Bæredygtighed

29/08/2013 11:12

Freja Eriksen

Miljøministeriet, By & Havn samt København, Tårnby og Dragør kommuner indgår aftale om udvikling af Naturpark Amager, der samler naturen på Amager.

Naturområderne på Amager bliver forenet som en naturpark. Det sker i et samarbejde mellem Miljøministeriet, By & Havn samt København, Tårnby og Dragør kommuner. Partnerne vil ansøge om at få Naturpark Amager godkendt under Friluftsrådet.

- De færreste tænker over, hvor meget enestående og forskellig natur vi har på Amager. Det vil blive tydeligere for både borgere, turister og udenlandske investorer, når vi nu samler områderne i Naturpark Amager. Borgerne får flere oplevelser i området, og København kan blive kendt over hele verden en grøn metropol, siger miljøminister Ida Auken.

Naturpark Amager vil omfatte Kalvebod og Amager Fælled, Kongelunden og kysten fra Kongelunden til Dragør. I alt bliver parken på 3.000 hektar. Til sammenligning er Dyrehaven godt 1.000 hektar og Central Park i New York 350 hektar.

Fremadrettet vil alle arealerne blive udviklet i fællesskab for at sikre naturens udvikling og skabe nye rum for friluftsliv. Indtil videre har partnerne tilsluttet sig en fælles udviklingsstrategi for Naturparken.

Som noget af det første vil partnerne koordinere de trafikale forhold, så turister og borgere får lettere vej igennem parken. F.eks. bliver der etableret en cykelsupersti i den nordlige del af naturparken.

 

Mest Læste

Annonce