Lovforslag skal få gang i grønne jobs

26/06/2012 10:48

Miljøministeriet

Ida Auken er nu klar med et lovforslag, der skal gøre det nemmere for kommunerne at lave investeringer på klimatilpasnings-området. Dermed kommer de 2,5 milliarder, regeringen og KL har afsat til klimatilpasning, hurtigt i arbejde.

Når vandet flyder over i kloakkerne, må det ikke overraske kommunerne, hvor det sker. For oversvømmelser med kloakvand kan undgås, hvis kommunerne allerede nu tager højde for spildevand i de klimatilpasningsplaner, der skal være færdige inden udgangen af 2013.

Investeringer i klimatilpasning giver samtidig ordrer i bøgerne hos håndværkere og virksomheder, der leverer pumper, cementrør og spildevandsteknologiske løsninger.

- De 2,5 milliarder kroner skal hurtigst muligt ud at arbejde hos landets kloakmestre, anlægsgartnere og pumpeproducenter. For at det kan lykkes, skal lovgivningen nu tilpasses, så kommunerne får den nødvendige hjælp til at få overblik over risikoen for oversvømmelse. Der er masser af grønne arbejdspladser forbundet med de massive investeringer, kommuner skal lave med klimatilpasning, så vi undgår oversvømmelser efter skybrud, siger miljøminister Ida Auken.

Lovforslaget, der nu sendes i høring, skal give kommunerne mulighed for at indhente oplysninger fra vandselskaberne om, hvor i byerne, der er størst risiko for oversvømmelse fra kloakker.

- Mange kommuner er kommet et godt stykke med deres klimatilpasningsindsats. Men der er brug for, at alle kommer i gang nu, og det vil jeg gerne hjælpe med til. Derfor stiller vi inden årets udgang en række oversvømmelseskort til rådighed for kommunerne, og kommunerne kan få besøg af vores populære klimarejsehold kvit og frit, siger Ida Auken.

Se lovforslaget

Se pressemeddelelse fra den 10. juni: Klimatilpasningsmilliarder skaber op imod 3.000 nye job

Mest Læste

Annonce