Miljøminister gør livet lettere for landmænd

07/11/12 11:43

Miljøministeriet

Miljøminister Ida Auken letter nu den tunge sagsbehandling på husdyrområdet. Landmænd får nemmere ved at pleje naturarealer, afprøve nye miljøteknikker og omlægge til økologisk svineproduktion.

Danske landmænd får fremover en enklere hverdag, når de laver mindre ændringer på bedriften. Miljøminister Ida Auken gennemfører nye regler, der gør bureaukratiet mindre, når landmændene for eksempel omlægger til økologisk svineproduktion, afprøver nye miljøteknikker eller plejer naturområder ved at køer, får eller andre dyr græsser på arealerne.

Regeringen arbejder intenst for en grøn omstilling af Danmark. Derfor er det også vigtigt, at der bliver skabt gode muligheder for, at landmændene kan afprøve nye miljøteknologier på gårdene. Det er de nye regler med til at fremme. Samtidig giver reglerne bedre muligheder for at omlægge til økologi.

- Nu bliver det nemmere for landmændene at lave mindre tilpasninger i deres husdyrproduktion. Mange landmænd har tidligere oplevet, at det kunne tage lang tid at få lov til at lave selv små ændringer på husdyrbruget. Det gør vi nu op med på en række områder, så det bliver hurtigere og enklere at få grønt lys. For eksempel får landmændene hurtigere lov til at anskaffe sig græssende dyr - det er afgørende for plejen af vores naturarealer, siger miljøminister Ida Auken.

De nye regler sparer tid og penge for landmændene og letter administrationen i kommunerne. Hvis landmanden opfylder en række betingelser i de nye regler i husdyrgodkendelsesbekendtgørelsen, bliver det nemlig overflødigt med en miljøgodkendelse. For eksempel må det ikke føre til yderligere forurening at afprøve ny miljøteknologi.

- Vi skal have mere økologisk kød i kølediskene. Det er det, forbrugerne efterspørger både herhjemme og i udlandet. Vores ønske er, at dobbelt så meget landbrugsjord bliver dyrket økologisk allerede om otte år. Derfor skal de nye regler blandt andet være med til at give økologien vind i sejlene, siger Ida Auken.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.