Miljøminister udpeget til global bæredygtig tænketank

08/10/12 11:15

Miljøministeriet

Ida Auken er valgt som medlem af World Economic Forums råd for bæredygtige styreformer. Her vil hun sætte grøn omstilling på dagsordenen.

Det danske EU-formandskab med Ida Auken i spidsen spillede en nøglerolle på FN’s store bæredygtighedstopmøde i sommer. Der blev grøn økonomi mejslet fast på den internationale dagsorden, og miljøpolitikken blev en vigtig del af organisationer som World Economic Forum (WEF), OECD og Verdensbankens arbejde.

Derfor faldt valget også på miljøminister Ida Auken, da WEF skulle udvælge 15 medlemmer til det nystiftede råd Global Agenda Rådet for Nye Styreformer for Bæredygtighed.

- Det her er beviset på, at miljøpolitikken har bevæget sig ind i hjertet af den økonomiske politik. Det betyder, at erhvervslivet ser mulighederne i ressourceeffektivitet og i at skabe ny miljøteknologi, der forbedrer konkurrenceevnen, siger Ida Auken.

Grøn omstilling
Som medlem af det nye råd er miljøministeren også inviteret med til det årlige WEF-møde i Davos. Det bringer 2.500 toperhvervsledere, ca. 45 udvalgte stats- og regeringschefer plus udvalgte forskere sammen for at diskutere de mest presserende problemer på verdensplan.

Igennem det nye råd vil ministeren blandt andet rette fokus på, hvordan man mobiliserer og engagerer både den private sektor, borgere og byer med henblik på at sikre bæredygtige løsninger.

Og netop det område præger generelt efterårets miljøpolitiske billede. Miljøministeren har lige været på besøg i Korea og Kina for at udveksle viden inden for grøn teknologi, og Danmark skal være værter for Global Green Growth mødet mellem verdens topledere, virksomheder og miljøinteressenter den 8-9. oktober i København, hvor offentlige-private partnerskaber som drivere for grøn vækst er på dagsordenen.

- Besøget i Korea og Kina gav en værdifuld videndeling mellem virksomheder og myndigheder på tværs af landene. Vi så eksempler på innovativ vandteknologi og kom hjem med kufferten fuld af inspiration, som jeg vil tage med i mit arbejde både i WEF og Global Green Growth, siger miljøministeren.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.