Nyt forum lægger strategi for dansk klimaindsats

13/3/12 10:49

Miljøministeriet

Miljøminister Ida Auken har samlet nationens nøglespillere, når det gælder klimasikring af Danmark. Medlemmer af Nationalt Dialogforum for Klimatilpasning mødtes for første gang i går.

Håndteringen af fremtidens klimaudfordringer er en opgave, der kræver et bredt samarbejde og en god portion åbenhed fra både erhvervslivet, videnskaben, kommuner og staten.

Derfor har miljøminister Ida Auken nedsat Nationalt Dialogforum for Klimatilpasning, så parterne sammen kan komme med bud på konkrete og effektive løsninger på klimatilpasningsområdet. Det er et led i en række af nye initiativer inden for klimatilpasning.

- Der er spildt alt for meget tid og penge på at rydde op efter skaderne fra skybrud, hvor vi kunne have investeret de penge i forskning, forebyggelse og fremtidssikrede løsninger. Nu skal vi have en god, sund og konstruktiv debat, så vi kan løse de udfordringer, vi har oplevet de senere år, siger miljøminister Ida Auken.

Nationalt Dialogforum for Klimatilpasning skal rådgive ministeren og medvirke til, at der bliver udviklet innovative klimatilpasningsløsninger. Medlemmerne vil kunne bringe konkrete ideer og initiativer i spil, og dermed kan dialogforummets møder være med til at fastholde regeringens klimatilpasningsindsats.

- Jeg har samlet nogle af de mest energiske mennesker fra erhvervslivet, universiteter og myndigheder. Jeg tror på, at vi sammen kan gøre klimaområdet til et vækstområde, hvor vi udvikler grøn teknologi og skaber en masse nye job. Det er hovedformålet med dialogforummet, siger Ida Auken.

Deltagerkredsen i Nationalt Dialogforum for Klimatilpasning er udvalgt, så den nødvendige dynamik, sagkyndighed og handlekraft er til stede. Medlemmerne er udpeget og inviterede ud fra deres personlige kapacitet.

Medlemmerne er:

 • Carl-Emil Larsen, direktør i vandselskabet DANVA
 • Dorthe Nøhr Pedersen, administrerende direktør i trafikselskabet MOVIA
 • Frank Jensen, overborgmester i København (A)
 • Henrik Sonesson, Group Senior Vice President i Grundfos
 • Jens Moberg, administrerende direktør i rådgivningsvirksomheden Alectia
 • Jesper Lund-Larsen, miljøkonsulent i 3F
 • Jørn Jespersen, direktør i brancheorganisationen Dansk Miljøteknologi
 • Leo Christensen, Projektchef i Business LF, Lolland Falster
 • Marina Jensen, professor ved Københavns Universitet (KU LIFE)
 • Mette Touborg, borgmester i Lejre Kommune (SF)
 • Michael Brockenhuus-Schack, godsejer og medejer af Giesegård og Juellund
 • Neel Strøbæk, miljødirektør i det rådgivende ingeniørfirma Rambøll
 • Ole Mark, forsknings- og udviklingschef i rådgivnings- og forskningsorganisationen DHI
 • René la Cour Sell, direktør i Danmarks Naturfredningsforening
 • Stine Bosse, bestyrelsesformand i bla. CONCITO, Det Kongelige Teater, TDC og Nordea
 • Søren Boe Mortensen, administrerende direktør i forsikringsselskabet Alm. Brand
 • Tove Larsen, borgmester i Aabenraa (A)

Mødet mandag d. 12. marts 2012 var det første af foreløbig tre, hvor de 17 medlemmer af dialogforummet mødtes med miljøminister og formand for dialogforummet Ida Auken.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.