Psykisk sårede veteraner kan se frem til erstatning

Politik

04/11/13 1:04

Freja Eriksen

Veteraner med PTSD, der længe har kæmpet for at få anerkendt deres psykiske lidelser som en arbejdsskade, kan nu se frem til erstatning.

Partierne bag forsvarsforliget har i dag indgået en aftale om finansieringen af de øgede udgifter til erstatninger til veteraner, der har fået PTSD som en konsekvens af at have været udsendt.

Det er aftalt, at de forventede merudgifter i forligsperioden 2013-2017 på ca. 450 - 500 mio. kr., der skal gå til de veteraner, der tidligere har fået deres sag afvist, finansieres inden for den samlede forsvarsforligsøkonomi, herunder ved anvendelse af forsvarets opsparing.

Forsvarsminister Nicolai Wammen siger:

- Det er et fælles ansvar, at vi støtter op om dem, der har passet godt på Danmark. Derfor er jeg også glad for, at vi nu er blevet enige om en aftale, der betyder, at veteraner, der har fået PTSD som følge af deres indsats for Danmark, kan få den nødvendige støtte, de fortjener.

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen siger:

- Det er vigtigt, at lønmodtagerne her i landet kan gå trygt på arbejde – og at man er sikret den nødvendige støtte, hvis ulykken alligevel skulle ske. Det gælder ikke mindst vores soldater, der har været udsendt i dansk tjeneste. Jeg er derfor glad for, at vi fik igangsat udredningen om PTSD, og vi nu har den nødvendige viden, så vores veteraner med PTSD kan få den anerkendelse, som de i årevis har higet efter.

De nye kriterier for godkendelse af PTSD er en konsekvens af en udredning, som blev sat i gang sidste år. De første veteraner, der har fået genoptaget deres sag og behandlet den ud fra de nye kriterier, kan se frem til at få udbetalt erstatning i begyndelsen af næste år.

Aftale om finansiering af erstatning til psykisk sårede soldater 
 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.