Stort fald i narkotikadødsfald

Velfærd

25/11/13 8:39

Freja Eriksen

Sidste år var antallet af dødsfald blandt stofmisbrugere det laveste i 19 år. I 2012 var der 210 såkaldte narkotikarelaterede dødsfald. Det er markant færre end i 2011, hvor der blev registreret 285 dødsfald.

Ikke siden 1993 har Rigspolitiet registreret så få dødsfald blandt stofmisbrugere som i 2012. På landsplan døde 210 stofmisbrugere sidste år, og dermed går udviklingen for første gang i flere år i den rigtige retning. 

Det glæder sundhedsministeren, der har igangsat flere initiativer for at øge livskvaliteten og forhindre dødsfald hos stofmisbrugere.

"Ethvert dødsfald er et for meget. Derfor er jeg også glad for, at vi nu for første gang i mange år ser et markant fald i antallet af mennesker, der mister livet som følge af deres stofmisbrug. Jeg har også en forhåbning om, at udviklingen fortsætter de kommende år. Der er i hvert fald taget flere konkrete initiativer fra regeringens side, der skal give stofmisbrugerne mulighed for en bedre tilværelse og føre til færre dødsfald", siger sundhedsminister Astrid Krag.  

Sundhedsministeren peger på, at regeringen eksempelvis har givet kommunerne mulighed for at etablere stofindtagelsesrum, hvor de hårdest ramte stofmisbrugere kan tage deres stoffer under opsyn af personale. Og at man forsøgsvis i en række kommuner har udleveret såkaldte overdosispakker til stofmisbrugere med lægemidlet Naloxone, der virker som modgift ved en overdosis. Dermed kan stofmisbrugere give hinanden akuthjælp, indtil ambulancen når frem. 

Største fald i Syddanmark 

Antallet af dødsfald blandt stofmisbrugere er faldet i hele landet, men det største fald er sket i Region Syddanmark, hvor man sidste år registrerede 54 dødsfald. I 2011 var der 91. 

Og også i Midtjylland har man haft færre dødsfald i 2012 i forhold til 2011, hvor 56 mennesker mistede livet som følge af stofmisbrug. I 2012 var det 37.

Læs mere på www.sum.dk

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.