Fem kommuner opretter børnehuse til børn udsat for overgreb

08/4/13 11:44

Social -og Integrationsministeriet

Social- og integrationsminister Karen Hækkerup bevilger 13,6 mio. kr. til etablering af børnehuse i Odense, Næstved, Aalborg, Aarhus og Københavns Kommune, hvor børn, der har været udsat for overgreb, kan få hjælp. Børnehusene skal stå klar den 1.

oktober 2013.

Social- og integrationsminister Karen Hækkerup støtter Odense, Næstved, Aalborg, Aarhus og Københavns Kommune, som er de kommuner, der skal oprette og drive børnehuse til børn udsat for overgreb. Formålet med børnehusene er, at børn, der har været udsat for seksuelle eller voldelige overgreb, får en højt kvalificeret og koordineret indsats samlet på ét, børnevenligt sted. Så alt fra afhøring af politiet til psykologisk krisestøtte foregår under samme tag.

Social- og integrationsminister Karen Hækkerup siger:
”Med de nye børnehuse undgår vi at børn, der på tragisk vis har været udsat for overgreb, skal belastes af at skulle rundt til forskellige myndigheder for at blive undersøgt og udredt. Jeg er overbevist om, at børnene vil få en langt bedre indsats i børnehuset, hvor alle de professionelle fagfolk er samlet ét sted. Og jeg ser frem til, at børnehusene er klar til at tage imod de første børn den 1. oktober i år.”

De fem kommuner får i alt 13,6 millioner kroner til etableringen af børnehusene, som skal stå klar den 1. oktober 2013.

Børnehusene er en del af satspuljeaftalen for 2013 gennem ”Overgrebspakken – samlet indsats til beskyttelse af børn mod overgreb”. Social- og integrationsminister Karen Hækkerup har netop fremsat et lovforslag om en samlet indsats for at beskytte børn mod overgreb mv. Med den nye lov bliver kommunerne forpligtede til at oprette og benytte børnehusene.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.