Ny håndbog og film om forældresamarbejde

05/12/12 1:54

Social -og Integrationsministeriet

Forældre til børn der er anbragt har brug for at blive inddraget og støttet. Ny håndbog giver redskaber til et godt samarbejde med forældrene, og i tre små film giver børn, unge og forældre deres perspektiver på samarbejdet.

Selvom børn og unge anbringes uden for hjemmet, så er forældrene fortsat meget vigtige i deres liv.
Forældrene har brug for at blive inddraget, og et velfungerende samarbejde kan bidrage til et godt anbringelsesforløb for barnet. Erfaringer viser også, at forældrene ofte har brug for støtte i forbindelse med anbringelsen, men ikke altid får den.

Hvorfor er støtten til og samarbejdet med forældrene så vigtigt? Hvad fremmer et godt forældresamarbejde til barnets bedste i en ofte vanskelig og konfliktfyldt livssituation?
Det er to centrale problemstillinger, som den ny håndbog om forældrestøtte ved anbringelser belyser - ud fra relevant lovgivning og forskningsbaseret viden. Håndbogen præsenterer også metoder og redskaber til det gode forældresamarbejde samt professionelles erfaringer fra praksis. I tre små film formidles forældres, børns og unges perspektiver på samarbejdet.

Se film om forældresamarbejde og -støtte.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.