Ny task force skal styrke integrationsindsatsen

29/11/12 9:13

Social -og Integrationsministeriet

Regeringen vil sikre, at integrationsindsatsen baseres på viden om, hvad der virker. Derfor nedsætter regeringen en task force om Integration

Regeringen vil have viden om, hvad der virker i integrationsindsatsen, og nedsætter derfor en Task Force om integration, som skal indsamle gode metoder og erfaringer med integration, som kan udbredes til resten af landet.

Task Forcen skal blandt andet se på, hvordan kommunerne kan skabe bedre sammenhæng og koordination i deres integrationsindsats og hvordan nydanskeres aktive medborgerskab kan styrkes.

Task Forcen sammensættes af seks medlemmer med bred viden og erfaring om de mange forhold, der har betydning for, at integrationen lykkes. Borgmester i Furesø Kommune, Ole Bondo Christensen bliver formand. De øvrige medlemmer er Jesper Nygård, adm. direktør i KAB, Jette Runchel, kommunaldirektør i Albertslund Kommune, Agi Csonka, direktør for Danmarks Evalueringsinstitut, Else Marie Ringgaard, chefkonsulent i Integrationsnet under Dansk Flygtningehjælp og Michael Petterson, arbejdsmarkedschef i Vejle Kommune.

Task Forcen skal besøge kommuner med gode erfaringer, som andre kan lære af, og tale med ledere og praktikere i kommunerne. Task Forcen skal også nddrage andre relevante organisationer og aktører, som arbejder med integration, for at få et reelt og bredt billede af, hvad der skal til for at sikre en styrket integrationsindsats.

Social- og integrationsminister Karen Hækkerup siger:
”Det er vigtigt for de mennesker, der kommer hertil for at blive en del af det danske samfund, at de får hjælp til alle deres problemer f.eks. med sprog, uddannelse, job, og helbred. Derfor er det vigtigt, at kommunerne arbejder på tværs af de forskellige forvaltninger, hvis integrationsindsatsen skal lykkes. Det har nogle kommuner gode erfaringer med, og de erfaringer, vi nu gerne vil have samlet op og udbredt til hele landet. Task Forcen skal også se på, hvordan vi styrker nydanske borgeres aktive medborgerskab. Det handler bl.a. om at finde indsatser, der understøtter og inspirerer nydanskere til at tage medansvar og deltage på lige fod i samfundets fællesskaber.”

Task Forcen skal afrapportere til regeringen inden 1. juni 2013.

Læs ”En styrket integrationspolitik”

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.