Regeringen offentliggør ny handicappolitisk handlingsplan

Politik

04/10/13 7:38

Freja Eriksen

Regeringen offentliggør i dag en ny, langsigtet handlingsplan for handicapområdet. Handlingsplanen skal sætte rammerne for de kommende års handicappolitik på tværs af ministerierne.

Regeringen offentliggør i dag en ny langsigtet handlingsplan, der skal lægge sporene for dansk handicappolitik de kommende år og for den fortsatte implementering af FN’s handicapkonvention.

Det overordnede mål med handlingsplanen er et inkluderede samfund præget af mangfoldighed, ligeværdighed og respekt for forskellighed. Et samfund, hvor alle har lige muligheder for at deltage i samfundets mange fællesskaber, og hvor hver enkelt borger kan udnytte sit fulde potentiale.  

Regeringen vil blandt andet sende et stærkt signal om, at al form for diskrimination er uacceptabelt. Derfor giver social-, børne- og integrationsminister Annette Vilhelmsen en ny antidiskriminationsenhed ekstra penge til at undersøge og bekæmpe diskrimination mod mennesker med handicap. 

Patientforeninger: Vi er nødt til at slå kommunerne i hovedet

Patientforeninger: Vi er nødt til at slå kommunerne i hovedet

Interview med Stig Langvad, Nadia Buchard og Leif Vestergaard Pedersen

 

 

 

 

Den nye handlingsplan sætter også fokus på forebyggelse med et ambitiøst initiativ som skal ruste forældre til børn med handicap til at mestre dagligdagen og skabe en god hverdag for hele familien. Initiativet skal udvikle og udbrede forældretræningsprogrammer og anden målrettet støtte til familier, der fx oplever særlige udfordringer i tiden efter at have fået et barn med handicap.

Social-, børne- og integrationsminister Annette Vilhelmsen siger:
”Jeg er stolt over i dag at kunne præsentere handlingsplanen, Et samfund for alle. For mig er det allervigtigste, at vi har et mangfoldigt og inkluderende samfund, hvor alle har lige muligheder for at deltage og udleve deres ønsker og drømme. Derfor er jeg netop glad for, at vi med handlingsplanen iværksætter en række initiativer, der skal styrke inklusionen samtidig med, at vi sætter ind over for diskrimination af mennesker med handicap. Alle skal opleve, at de er en værdifuld og værdsat del af det danske samfund.”

Undervisningsminister Christine Antorini siger;
"God inklusion styrker alle børns læring, og derfor skal flere elever med særlige behov fremover deltage i den almindelige undervisning i folkeskolen og være en del af deres lokale fællesskab. Inklusion af børn og unge med handicap eller særlige behov har stået højt på den uddannelsespolitiske dagsorden længe. Denne handlingsplan og de ambitiøse mål for inklusion og for folkeskolens udvikling er en central del af vores bidrag til, at vi kan nå målet om, at alle elever skal blive så dygtige, de kan. Det gælder også for børn og unge med handicap.”

 Minister for forskning, innovation og videregående uddannelser Morten Østergaard siger:
”Regeringen har en meget ambitiøs målsætning om den bedst uddannede generation nogensinde, hvor alle uddannelsessøgende skal udfordres til at udfolde deres fulde potentiale. Derfor vil regeringen også have fokus på en øget og bedre inklusion af uddannelsessøgende med handicap. Mange af de udfordringer, studerende med handicap møder, kan vi med fordel i højere grad bruge som et afsæt til at udvikle nye og bedre undervisningsmetoder til gavn for alle studerende. F.eks. kan udvikling af både nye pædagogiske metoder og nye løsninger for tilgængelighed af tekster komme alle uddannelsessøgende til gode.”

Den handicappolitiske handlingsplan præsenterer først regeringens tre overordnede visioner for handicappolitikken, som sætter et nyt klart fokus på inklusion som bærende værdi for handicappolitikken. Derefter følger seks tematiserede kapitler, der hver indeholder en række målsætninger og initiativer. De seks temaer er: Medborgerskab og deltagelse; Uddannelse; Beskæftigelse; Mere viden og bedre effekt; Sammenhæng og kvalitet; Innovative løsninger, ny teknologi og øget tilgængelighed.

Regeringen vil drøfte handlingsplanen med satspuljepartierne i de kommende forhandlinger om satspuljen for 2014.

Læs handlingsplanen ”Et samfund for alle” her

Læs et sammendrag af handlingsplanen her

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.