Social- børne- og integrationsministeren opretter anti-diskriminationsenhed

Politik

02/10/13 12:44

Freja Eriksen

Social-, børne- og integrationsminister Annette Vilhelmsen lancerer en ny anti-diskriminationsenhed, der skal mindske etnisk diskrimination og styrke den etniske ligebehandling.

Diskrimination og social udstødelse af nydanskere er uacceptabelt og en selvstændig barriere for integration. Derfor lancerer social- børne- og integrationsminister Annette Vilhelmsen nu en anti-diskriminationsenhed, som skal beskæftige sig med etnisk diskrimination og etnisk ligebehandling både indenfor og udenfor arbejdsmarkedet. Enheden skal arbejde for at mindske etnisk diskrimination og styrke den etniske ligebehandling.

Social-, børne- og integrationsminister Annette Vilhelmsen siger:
”Diskrimination er en væsentlig barriere for integration, og det er alarmerende, at 48 procent af flygtninge og indvandrere oplever at være blevet diskrimineret inden for det sidste år. Alle borgere i Danmark har krav på at nyde de samme basale rettigheder, og vi skal derfor forhindre forskelsbehandling på grund af etnicitet, uanset om den forekommer på arbejdspladsen, i uddannelsessystemet, i nattelivet eller hvilket som helst andet sted i samfundslivet.”

Enheden skal blandt andet gennemføre en kortlægning af omfanget og karakteren af diskrimination i forhold til nydanskere, gennemføre kampagner samt koordinere lokale tiltag i kommuner og på arbejdsmarkedet.

Anti-diskriminationsenheden er et blandt flere initiativer, som regeringen vil lancere på integrationsområdet dette efterår, for at styrke integrationsindsatsen og understøtte regeringens mål på integrationsområdet.

Etableringen af en anti-diskriminationsenhed, der skal arbejde med etnisk diskrimination og etnisk ligebehandling, indgår som en del af regeringsgrundlaget. Der er samlet set afsat 10 mio. kr. til enheden og til de aktiviteter, som enheden skal gennemføre.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.