Social- og integrationsministeren bevilger penge til en undersøgelse af nomadefamilier

07/5/13 9:52

Social -og Integrationsministeriet

Social- og integrationsminister Karen Hækkerup bevilger 500.000 kr. til Huset Zornig til en undersøgelse af nomadefamilier. Undersøgelsen skal give større viden om familiernes situation, og hvordan de bedst kan hjælpes.

Social- og integrationsminister Karen Hækkerup har sat en undersøgelse i gang af nomadefamilier, som nægter at samarbejde med socialforvaltningernes medarbejdere og flytter fra kommune til kommune for at undgå indblanding fra socialforvaltningerne. Undersøgelsen bliver lavet af Huset Zornig, som får 500.000 kr. til projektet.

Undersøgelsen skal hjælpe både politikere og socialfaglige medarbejdere til at forstå de lukkede familier og forebygge de situationer, som får dem til at isolere sig og flytte fra kommune til kommune.

Social- og integrationsminister Karen Hækkerup siger:

”Overgreb på børn er noget af det mest forfærdelige der findes. Derfor er det så vigtigt at vi lærer mere om de forældre, som flygter fra socialforvaltningerne. På den måde kan vi forhåbentlig hjælpe i tide og sikre at deres børn får en tryg opvækst.”

Lisbeth Zornig siger:

”Det er utrolig vigtigt, at vi lytter til borgerne i de her situationer, som kan forekomme ekstreme. Det er især vigtigt for børnene, at vi bliver mere opmærksomme på, hvilke mekanismer, der får de voksne til at lukke af. Vi ved ikke, om de her familier flytter eller flygter. Vi er meget interesserede i at høre deres bud på årsagen til, at de lukker af, og hvordan vi kan undgå det. Vi skal have deres eget bud på, hvad der kan få dem til at række hånden frem og få hjælp i rette tid. Og vi skal sammen finde en måde at få skabt en bedre dialog med de her mennesker.”

Huset Zornigs undersøgelse skal munde ud i en rapport, der beskriver familiernes egne oplevelser og kommer med anbefalinger til, hvad der lands- og kommunalpolitisk kan gøres for at undgå situationer, hvor udsatte familier isolerer sig. Rapporten forventes at blive offentliggjort i december 2013.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.