Social- og integrationsministeren bevilger penge til en undersøgelse af nomadefamilier

07/05/2013 11:52

Social -og Integrationsministeriet

Social- og integrationsminister Karen Hækkerup bevilger 500.000 kr. til Huset Zornig til en undersøgelse af nomadefamilier. Undersøgelsen skal give større viden om familiernes situation, og hvordan de bedst kan hjælpes.

Social- og integrationsminister Karen Hækkerup har sat en undersøgelse i gang af nomadefamilier, som nægter at samarbejde med socialforvaltningernes medarbejdere og flytter fra kommune til kommune for at undgå indblanding fra socialforvaltningerne. Undersøgelsen bliver lavet af Huset Zornig, som får 500.000 kr. til projektet.

Undersøgelsen skal hjælpe både politikere og socialfaglige medarbejdere til at forstå de lukkede familier og forebygge de situationer, som får dem til at isolere sig og flytte fra kommune til kommune.

Social- og integrationsminister Karen Hækkerup siger:

”Overgreb på børn er noget af det mest forfærdelige der findes. Derfor er det så vigtigt at vi lærer mere om de forældre, som flygter fra socialforvaltningerne. På den måde kan vi forhåbentlig hjælpe i tide og sikre at deres børn får en tryg opvækst.”

Lisbeth Zornig siger:

”Det er utrolig vigtigt, at vi lytter til borgerne i de her situationer, som kan forekomme ekstreme. Det er især vigtigt for børnene, at vi bliver mere opmærksomme på, hvilke mekanismer, der får de voksne til at lukke af. Vi ved ikke, om de her familier flytter eller flygter. Vi er meget interesserede i at høre deres bud på årsagen til, at de lukker af, og hvordan vi kan undgå det. Vi skal have deres eget bud på, hvad der kan få dem til at række hånden frem og få hjælp i rette tid. Og vi skal sammen finde en måde at få skabt en bedre dialog med de her mennesker.”

Huset Zornigs undersøgelse skal munde ud i en rapport, der beskriver familiernes egne oplevelser og kommer med anbefalinger til, hvad der lands- og kommunalpolitisk kan gøres for at undgå situationer, hvor udsatte familier isolerer sig. Rapporten forventes at blive offentliggjort i december 2013.

Mest Læste

Annonce