Ti kommuner får økonomisk støtte til helhedsindsats for udsatte familier

Velfærd

14/3/14 10:00

Freja Eriksen

Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold og Beskæftigelsesministeriet har netop udpeget ti kommuner, der skal deltage i et forsøg, som skal hjælpe særligt udsatte familier. Der er afsat 91 mio. kr. til indsatsen over de næste tre år.

Formålet med forsøget er med udgangspunkt i en helhedsorienteret tilgang at sætte ind overfor hele familiens problemer, så den kan få hverdagen, økonomien og familielivet til at hænge sammen. Forsøget skal sikre en bedre trivsel for børnene og understøtte, at forældrene får større tilknytning til arbejdsmarkedet eller uddannelsessystemet.

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen glæder sig over, at projektet nu sættes i gang i kommunerne:

”I udsatte familier går forældrenes problemer alt for ofte i arv til børnene. Med forsøget vil vi bryde den negative sociale arv ved at sætte ind med en helhedsorienteret indsats overfor familier, der har komplekse og sammensatte problemer som fx arbejdsløshed, misbrug eller psykiske lidelser. Med forsøget får hver familie én familieplan og én kordinerende sagsbehandler, der skal hjælpe forældrene tættere på arbejdsmarkedet eller uddannelse og sikre børnene et netværk og en tilværelse med skole og fritidsaktiviteter som andre børn.”

Minister for børn, ligestilling, integration og sociale forhold, Manu Sareen, siger om projektet:

”Vi skal blive langt bedre til at hjælpe de mest sårbare familier i Danmark. For vi ved, at når mor eller far mistrives, kæmper med misbrug eller psykiske problemer, så rammer det også børnene. Både lige nu og i fremtiden. Jeg tror på, at vi med de 91 millioner kroner kan gøre en forskel for familierne. De har brug for, at der er én person, som kender og hjælper hele familien – ikke flere forskellige sagsbehandlere på kryds og tværs i kommunen.”

Midlerne er en del af aftalen om en reform af kontanthjælpssystemet, der er indgået mellem regeringen og Venstre, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti i april 2013.

De 10 udvalgte kommuner er: Furesø, Kolding, Silkeborg, Hedensted, Skive, Randers, Lolland, Assens, Brøndby og Thisted.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.