Tilbud om akut social hjælp til mennesker med sindslidelse giver bedre livskvalitet

04/3/13 9:40

Social -og Integrationsministeriet

Tilbud om akut social hjælp til mennesker med sindslidelse giver bedre livskvalitet. Det viser evaluering af forsøg med akuttilbud, som er lettilgængelige tilbud om støtte, rådgivning og omsorg til mennesker med psykiske vanskeligheder uden for normal åbningstid. Fem ud af otte kommuner fortsætter deres tilbud efter projektudløb.

Borgere med psykiske vanskeligheder får øget deres livskvalitet af at få tilbudt akut social hjælp. Det viser en evaluering af forsøg med akuttilbud. Akuttilbud er lettilgængelige tilbud om støtte, rådgivning og omsorg til mennesker med psykiske vanskeligheder uden for normal åbningstid. Tilbuddene består i anonym rådgivning på telefon, personlig rådgivning og tilbud om overnatning.

Desuden viser evalueringen, at der er bred enighed blandt de projektansvarlige og flere centrale samarbejdspartnere om, at akuttilbud er økonomisk rentabelt og at tilbuddene er med til at hæve kvaliteten i den samlede ydelsesvifte i socialpsykiatrien. Fem ud af de otte deltagende kommuner fortsætter deres tilbud efter projektperiodens udløb. Tilbuddene er placeret i socialpsykiatrien, men fungerer i samspil med den regionale psykiatri.

Social- og integrationsminister Karen Hækkerup siger:
”Det er helt centralt, at støtten til mennesker med psykiske vanskeligheder er mindst mulig indgribende, og at det så vidt muligt kan foregå i borgerens nærmiljø. Det glæder mig, at forsøg med akut social hjælp kan være med til at give den fleksibilitet i indsatsen, som er med til at hjælpe borgeren bedst muligt og øge den enkeltes livskvalitet.”

Satspuljepartierne blev i aftalen for 2008 enige om at igangsætte forsøg med akutte sociale tilbud til mennesker med sindslidelse. I alt otte kommuner har medvirket i projektet: Esbjerg, Faaborg-Midtfyn, Hedensted, Hjørring, Holbæk, Lyngby-Taarbæk, Rødovre og Herlev kommuner. De to sidstnævnte kommuner har arbejdet sammen om et tilbud. Udover en evaluering af projektet er der udarbejdet en kommuneguide til kommuner, der ønsker at oprette akuttilbud til deres borgere. Hensigten med guiden er at udbrede de gode erfaringer.

Læs evalueringen her

Se kommuneguiden her

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.