Stemmer på Kanten bliver forening

Politik

21/11/13 8:02

Mikael Lindholm

Den populære demokratikampagne Stemmer på Kanten bliver nu en forening, der skal give de socialt udsatte en stemme også mellem valgene. Foreningen får Lisbeth Zornig Andersen som formand.

”Frem til kommunalvalget er hundredvis af mennesker landet over strømmet til for at gøre en særlig indsats over for socialt udsatte vælgere. Mange har givet udtryk for, at indsatsen ikke må stoppe med valget. Derfor har vi nu besluttet at etablere Stemmer på Kanten som en forening, der kan samle alle de gode kræfter til en bredere indsats,” siger Lisbeth Zornig Andersen.

Stemmer på Kanten har mønstret en bred folkelig opbakning bag satsningen på at mobilisere samfundets svageste og skabe større politisk bevågenhed over deres behov. Ifølge analyseinstituttet InFact mener to ud af tre vælgere, der kender til initiativet, at det er godt.

”Det er oplagt at bygge videre på den opbakning og sikre en platform, der giver socialt udsatte en stemme. Jeg håber, at foreningen vil trække mange medlemmer, så der i fremover kan blive både råd og frivillige kræfter nok til at gennemføre mange initiativer til fordel for de socialt udsatte,” siger Lisbeth Zornig Andersen.

Første udfordring: 2020-målene

Som et af de første tiltag vil foreningen udfordre og debattere regeringens nyligt fremlagte 2020-mål for socialt udsatte. Det skal ske i form af en høring for både foreningsmedlemmer, politikere og interessenter på Christiansborg.

”Vi har indsamlet fantastisk meget viden fra interviews med og fokusgruppermøder med socialt udsatte under valgkampen, som fortæller hvordan de ser udfordringerne i deres liv og hvilke løsninger, der kan virke. Det systematiserer vi og fremlægger for politikerne,” siger Lisbeth Zornig Andersen.

Samtidig arbejder foreningen på at etablere et unik nyt udsatte-panel, som gør det muligt at spørge socialt udsatte om deres holdning til nye politiske udspil og andre aktuelle emner. Panelet er en anden måde at give socialt udsatte en stemme.

”Vi har brug for at høre deres stemme, når vi diskuterer hvordan vi løser sociale problemer, som vi ellers let kan bruge milliarder på, uden at de virker, fordi brugerne ikke blev hørt,” siger Lisbeth Zornig Andersen.

Ud over at give socialt udsatte en klar stemme i offentligheden vil foreningen også

* skabe både lokale og nationale fora, hvor de udsatte sidder ansigt til ansigt med politikere og de mennesker, der arbejder med og for dem til daglig

* agere som høringspart ved relevante lovgivninger

* arrangere oplysningskampagner, støttekoncerter, indsamlinger, m.m.

* udvikle analyser, forskningsprojekter og undersøgelser om udsatte.

Foreningen Stemmer på Kanten vil også hjælpe socialt udsatte direkte – f.eks. støtte udsatte i at bryde mønstret, både ved at støtte praktisk og økonomisk.

”Vi har netop etableret samarbejde med tandlæger, der donerer tandlægebehandling til socialt udsatte, og på den måde hjælper dem på fode. Jeg håber mange flere vil melde sig og give den vigtige hånd, der skal til, når mennesker skal bryde mønstret,” siger Lisbeth Zornig Andersen.

Foreningen er åben for alle. Et medlemskab koster 100 kr. om året.

For tilmelding og information kontakt [email protected] eller tlf: 40526112. 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.