Nyt manifest for forandring af dagtilbud og undervisning

07/8/12 10:00

Ministeriet for Børn og Undervisning

Er der behov for at revolutionere vores institutioner indefra, og er det muligt? Ja, var svaret fra årets Sorø-møde. Her deltog 120 politikere, eksperter og praktikere, der har været med til at udarbejde et manifest, mål og dogmer for, hvordan forandringen kan skabes. Ny Nordisk Skole er et forandringsprojekt for dagtilbud, grundskole og ungdomsuddannelser. Sorø-mødet giver nu stafetten videre til institutionerne, der med udgangspunkt i manifestet skal udvikle deres eget forandringsprojekt.

”Målet med Ny Nordisk Skole er, at alle børn og unge skal udfordres, så de bliver så dygtige, de kan. Det handler om langt mere end at forandre gennem love, bekendtgørelser og flere penge. Manifestet er grundlaget for selv at gå i gang med at forandre og forbedre på den enkelte daginstitution, skole eller ungdomsuddannelse,” siger Christine Antorini, børne- og undervisningsminister.

Formandskabet for Ny Nordisk Skole er begge tilfredse med resultatet.

”Det er en stor styrke, at så mange bakker op om tankerne for Ny Nordisk Skole, men forandringerne sker først, når ideerne kommer ud og bliver båret af lærere og pædagoger i arbejdet med værdierne i manifestet i form af konkrete forandringsprojekter,” siger Dorte Lange, Danmarks Lærerforening.

”Ny Nordisk Skole er en nødvendig og mulig vej for at vi forbereder vores børn og unge på de udfordringer og muligheder, der vil være på fremtidens arbejdsmarked,” siger Lars B. Goldschmidt, DI.

I løbet af september tager børne- og undervisningsminister og repræsentanter fra dialoggruppen rundt i landet for at fortælle om Ny Nordisk Skole. Allerede nu har en række institutioner vist interesse for at være med.

Interesserede dagtilbud og uddannelser kan herefter søge om at blive Ny Nordisk Skole-institution.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.