Tosprogs-Taskforcen indleder samarbejde med 20 kommuner fra hele landet

04/02/2013 10:13

Ministeriet for Børn og Undervisning

Ministeriet for Børn og Undervisnings Tosprogs-Taskforce har valgt 20 samarbejdskommuner til et forpligtende samarbejde de kommende tre år. Målet for samarbejdet er at løfte tosprogede børn og unges faglighed.

I efteråret 2012 inviterede Ministeriet for Børn og Undervisning alle landets kommuner til at ansøge om at blive en af Tosprogs-Taskforcens 20 nye samarbejdskommuner. De 20 kommuner er nu udvalgt, og kommunerne og Tosprogs-Taskforcen vil frem til 2015 arbejde for at løfte tosprogede børn og unges faglighed ved at opstille klare lokale mål for et fagligt løft af de tosprogede.

Samarbejdet mellem kommuner og taskforcen skal bidrage til at udvikle de lokale tosprogsindsatser, eksempelvis gennem kompetenceudvikling og konkret rådgivning om, hvordan sproget tænkes ind i alle pædagogiske aktiviteter.

alle tosprogede børn og unge skal have mulighed for at udvikle deres potentialer fuldt ud.

13 af samarbejdskommunerne vil arbejde med tidlige og sammenhængende indsatser i dagtilbud, fritidstilbud og indskolingen, mens syv af samarbejdskommunerne vil arbejde med indsatser målrettet skolernes mellemtrin.

”Mange af de tosprogede børn og unge trives og klarer sig i dag rigtig godt i både dagtilbud, skole og fritidsordninger. Men der er stadig store udfordringer i en række kommuner, der gerne vil have rådgivning. Det kan Tosprogs-Taskforcen levere,” siger børne- og undervisningsminister Christine Antorini.

”Det er mit klare mål, at alle tosprogede børn og unge skal have mulighed for at udvikle deres potentialer fuldt ud. Derfor er jeg glad for, at vi kan tilbyde samarbejdskommunerne en kvalificeret rådgivning og sparring om, hvordan de kommunale tosprogsindsatser forbedres. Jeg ser meget frem til at følge samarbejdet og få mere viden om, hvordan indsatserne virker,” siger Christine Antorini.

I udvælgelsen af kommuner har Tosprogs-Taskforcen blandt andet lagt vægt på en spredning i kommunernes andel af tosprogede børn og unge, geografisk beliggenhed og kommunestørrelse.

Tosprogs-Taskforcens konsulenter holder i den kommende tid de første møder med hver af de 20 kommuner for at formulere de konkrete indsatser, der skal bidrage til at sikre et fagligt løft af de tosprogede børn og unge.

Tosprogs-Taskforcens hjemmeside vil du i hele samarbejdsperioden kunne følge udviklingen i de 20 kommuner. 

Mest Læste

Annonce