20 millioner ekstra kroner til videnpilotordningen

24/10/12 12:28

Uddannelsesministeriet

Endnu flere små virksomheder kan i 2012 ansætte højtuddannede med tilskud fra staten gennem den såkaldte videnpilotordning. Som endnu et led i regeringens kamp for at nedbringe ledigheden – ikke mindst blandt de nyuddannede – skyder regeringen nu yderligere 20 millioner kroner i den populære videnpilotordning.

Det betyder, at 133 mindre virksomheder, der normalt ikke beskæftiger mange akademikere, i resten af 2012 kan få tilskud til at ansætte en højtuddannet i en projektansættelse, der kan være med til at skabe vækst og nye job i virksomheden.

– Regeringen gør i øjeblikket en stor indsats for at bekæmpe ledigheden, og vi ved, at videnpilotprojekterne i rigtig mange tilfælde fører til fast beskæftigelse for videnpiloterne, men også job til andre ledige. Derfor glæder det mig meget, at vi har mulighed for at prioritere at give denne populære ordning endnu et markant løft på 20 millioner kroner. Dermed er videnpilotbudgettet mere end fordoblet i årets løb, siger Morten Østergaard.

De 26 millioner kroner, der blev afsat på finansloven for 2012, var allerede opbrugt i juni. Ordningen blev tilført yderligere 10 millioner kroner i forbindelse med regeringens ungepakke, men den store efterspørgsel på videnpiloter betyder, at disse midler næsten er opbrugt.

Regeringen har i finanslovsudspillet for 2013 desuden givet den succesfulde ordning et markant løft på 88 millioner kroner som en del af indsatsen mod ledighed. Ordningen skal således vokse til 53 millioner kroner i 2013 og 45 millioner kroner i 2014. Samtidig åbnes den for folk med mellemlange videregående uddannelser ligesom flere virksomheder kan anvende ordningen.

Videnpilotordningen har eksisteret i en noget mindre størrelsesorden siden 2005. Størstedelen af videnpiloterne fastansættes. En effektmåling fra CBS indikerer også, at virksomheder med videnpiloter året efter projektets afslutning har haft højere stigninger i bruttofortjenesten på gennemsnitligt 1,1 millioner kroner i sammenligning med lignende virksomheder.

Om videnpilotordningen
Videnpilotordningen er et tilbud til virksomheder med 2 - 100 medarbejdere. Virksomheden kan få et kontant tilskud til at ansætte en højtuddannet medarbejder, en videnpilot, til at gennemføre et udviklingsprojekt. Tilskuddet er på op til 12.500 kroner om måneden i højst ét år. 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.