EU-ministre har godkendt Horizon 2020-programmet

Bæredygtighed

04/12/13 8:49

EU’s forsknings- og innovationsministre har endeligt godkendt forskningsprogrammet Horizon 2020. Ministrene er samtidig nået til politisk enighed om en række offentlig-private partnerskaber, herunder de biobaserede industrier

EU’s forsknings- og innovationsministre har nu endeligt godkendt forskningsprogrammet Horizon 2020 på konkurrenceevnerådsmøde den 3. december. Dermed bliver det 70 milliard euro store forskningsprogram sat i gang, og de første opslag ventes inden for kort tid.
 

- Efter at have arbejdet intensivt med programmet under det danske formandskab i 2012, er det med stor glæde, at vi i dag har vedtaget det endelige program. Regeringen har sat høje mål for dansk aktivitet i programmet. Det er nu op til danske forskere, universiteter og virksomheder at sikre et ambitiøst gennemsnitligt årligt hjemtag på 1,5 milliard kroner, siger uddannelsesminister Morten Østergaard.
På mødet nåede ministrene samtidig til politisk enighed om en række af de såkaldte offentlig-private partnerskaber, herunder vedrørende de biobaserede industrier, BBI.
BBI bygger på et forarbejde mellem de biobaserede industrier i Europa, hvor blandt andre Novozymes har spillet en central rolle. Forslaget indebærer, at EU via Horizon 2020-budgettet bevilliger BBI-partnerskabet 1 milliard euro i perioden 2014-2020. Tilsvarende har industrien forpligtet sig til at bidrage med 1 milliard euro til forskning og innovation og yderligere 1,8 milliard euro til demonstration- og flagskibsanlæg.
 

- Det er godt nyt for danske forskningsmiljøer, virksomheder og dansk landbrug, som er godt rustede til den biobaserede økonomi. BBI og de andre partnerskaber er vigtige i forhold til at skabe vækst. Jeg kan kun opfordre til, at flere danske virksomheder og videninstitutioner tager ansvar og samarbejder mere med andre europæiske lande og søger finansiering i EU, siger Morten Østergaard.
Fokus i BBI er på at mindske afhængigheden af fossile ressourcer i Europa ved at udbytte restprodukter fra landbrug og skovbrug, bioaffald samt bionedbrydeliget affald til nye biobaserede produkter og brændstoffer. Tankegangen er i overensstemmelse med regeringens initiativer på innovationsområdet: Innovationsstrategien, INNO+ og den nye innovationsfond.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.