Regeringen vil styrke kvalitetssikringen af de videregående uddannelser

30/10/12 1:46

Uddannelsesministeriet

Uddannelsesministeriet har i dag sendt lovforslag om et nyt akkrediteringssystem for de videregående uddannelsesinstitutioner i høring. Akkrediteringssystemet skal bidrage til at sikre såvel eksisterende som nye uddannelsers kvalitet og samfundsrelevans og skal samtidig føre til markant mindre bureaukrati for uddannelsesinstitutionerne.

Forslaget bygger på følgende overordnede principper:

  • Overgang fra akkreditering af hver enkelt uddannelse til institutionsakkreditering
  • Prækvalifikation af nye uddannelser med fokus på relevans for samfundet
  • Mulighed for at udtage uddannelser med særlige kvalitetsmæssige udfordringer til en særlig gennemgang
  • At akkrediteringsopgaverne skal varetages samlet af Akkrediteringsinstitutionen i Danmark (ACE)
  • At akkrediteringssystemet skal suppleres af tværgående evalueringer for hele det videregående uddannelsesområde, som varetages af Danmarks Evalueringsinstitut (EVA).

Ifølge Uddannelsesminister Morten Østergaard vil forslaget indebære mindre papirarbejde, men også, at institutionernes ledelser i højere grad skal fokusere på kvaliteten i uddannelserne.

– Formålet med at ændre akkrediteringssystemet er først og fremmest at styrke uddannelsernes kvalitet og bruge ressourcerne mere målrettet på det daglige arbejde med at forbedre undervisning og sammenhæng til arbejdsmarkedet. Samtidig er det vigtigt at få ét fælles system for alle de videregående uddannelser, der nu er samlet i Uddannelsesministeriet, siger Morten Østergaard.

Der er frist for afgivelse af høringssvar mandag den 3. december 2012, kl. 12.00, hvorefter regeringen vil optage forhandlinger med forligskredsen og Folketingets øvrige partier om forslaget.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.