Ministre baner vejen for velsmagende alkoholfri øl

Fremover skal øl med op til 0,5 procent alkohol kunne markedsføres som alkoholfri. Fødevareminister Dan Jørgensen og sundhedsminister Nick Hækkerup håber, at det vil føre til et større udbud af alkoholfri øl med bedre smag og give forbrugerne et alternativ til almindelige øl.

Alkoholfri øl må fremover indeholde op til fem promille alkohol mod én promille i dag. Den lille forskel i mængden af alkohol vil ifølge bryggerierne give øllene en bedre smag, og dermed vil forbrugerne få et bedre alternativ til den klassiske pilsner. Og det kan betyde, at flere end i dag vil vælge øl med en mindre alkoholprocent.


”Jeg skal ikke blande mig i, hvilken øl man rækker ud efter ved frokostbordet, men jeg vil gerne give de mange danskere, der sætter pris på en god øl, flere valgmuligheder. Hvis man eksempelvis gerne vil nyde en enkelt øl i gode venners lag, men skal ud at køre bil bagefter, så får man fremover mulighed for at drikke en øl med bedre smag, uden at man bliver påvirket", siger sundhedsminister Nick Hækkerup.

Erfaringer fra bl.a. Tyskland, Sverige og Norge, hvor man gerne må sælge øl med en marginalt højere alkoholvolumen som alkoholfri, har betydet, at udvalget af alkoholfri øl er blevet større, og at øl med en lavere alkoholprocent tegner sig for en større del af det samlede ølsalg.

"Vi baner nu vejen for, at bryggerierne kan udvikle nye, spændende og bedre øltyper, som indeholder et minimum af alkohol. Vi ved fra udlandet at en lidt højere alkoholprocent ikke alene styrker smagen, men også kan øge salget af alkoholfrie øl. Så det er altså både til gavn for forbrugerne og danske arbejdspladser”, siger fødevareminister Dan Jørgensen.

Fakta om alkoholfri øl:

I dag må en øl maksimalt indeholde 0,1 procent alkohol for at kunne markedsføres som alkoholfri.

Den grænse sættes nu op, så man fremover gerne må kalde øl med op til 0,5 procent alkohol alkoholfri.

Ændringen vil gælde alle drikkevarer, der normalt indeholder alkohol.

Emneord: Alkoholfri øl, Dan Jørgensen, Nick Hækkerup, Sundhed, Alkohol
Ministeriet for Sundhed og Ældre på DenOffentlige.dk Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse
Aktivitet: Artikler: 53 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 02.04.20 Sundhed
  Status og prognose for coronavirus-epidemiens fremtidige udvikling

  Efter alt at dømme er smittespredningen i Danmark bremset lidt op. Samlet set mener SSI derfor, at smittetrykket nu på et niveau, hvor det er forsvarligt at ophæve dele af restriktionerne og gå i gang med en ansvarlig, trinvis og kontrolleret genåbning af landet.

 • 01.04.20 Sundhed
  Regering og folketing udvider vaccinationsprogram

  Folketingets partier og regeringen iværksætter ny vaccinationspakke, der skal reducere antallet af sårbare patienter, som rammes af andre alvorlige infektionssygdomme og medvirke til at forhindre et overbelastet sundhedsvæsen under udbruddet af coronavirus i Danmark.

 • 31.03.20 Social
  Røde Kors og Kræftens Bekæmpelse klar med fælles håndsrækning til særligt udsatte

  Mange sidder lige nu hjemme og savner hjælp til praktiske gøremål på grund af risikoen for at blive smittet med coronavirus. Røde Kors og Kræftens Bekæmpelse går nu sammen om en indsats, der skal få flere til at bruge organisationernes hjælpetilbud.

 • 30.03.20 Sundhed
  150.000 liter håndsprit på vej til kommunerne

  Vodka og shots er skiftet ud med håndsprit til landets borgere. En virksomhed i Kolding er nu på vej med 150.000 liter håndsprit, som vil kunne dække det kommunale forbrug de næste par måneder. De første liter kommer allerede i den kommende uge.

 • 26.03.20 Sundhed
  Sundhedsstyrelsen: 11 gode råd til trivsel og mental sundhed

  For mange personer kan det være en udfordring, at mange af de vante rammer i samfundet er ændret under COVID-19 epidemien. Det kan påvirke ens livskvalitet og trivsel. Sundhedsstyrelsen har udarbejdet 11 gode råd til, hvad man kan gøre for at fastholde og styrke sin egen trivsel og mentale sundhed.