Molslinjens monopol skal udfordres: Politikere siger kombardo til konkurrence

Besøg på Christiansborg giver opbakning til konkurrence på kattegat-rute. Borgere vil have nyt rederi på Ebeltoft-Odden ruten.

I Djursland kæmper de for at få en daglig færgeforbindelse til Sjællands Odde.

- Molslinjen kan gøre, hvad de vil, men vi vil arbejde hen imod at få et nyt redderi til at sejle dagligt mellem Ebeltoft og Sjællands Odde, siger Christian Haubuf (A), der er medlem af styregruppen for daglig sejlads Ebeltoft-Odden.

De har i årevis kæmpet en for at forbedre forbindelsen over Kattegat for borgerne i Syddjurs Kommune. Torsdag havde gruppen foretræde for Folketingets trafikordførere, og herfra sig Kim Christiansen fra DF til TV2 Østjylland:

- Vi skal ikke have et færgeselskab, der på nogen måder har monopol. Så noget af det vigtigste, vi politikere skal sikre, er at der er mulighed for at besejle Odden og Ebeltoft havn med andre selskaber.

Også Socialdemokratiet bakker op om borgerne. 

- Der skal ryddes op i det her, så vi ved, hvad der er op og ned i det her. Hvorfor har Molslinjen fået det monopol, og skal de blive ved med at have det, siger Leif Lahn Jensen (S), der er folketingsmedlem og medlem af Trafikudvalget. 

Få overblik fra DenOffentlige

DenOffentlige er nyheder, debat og videndeling uden betalingsmur

Prøv vores nyhedsbrev og bliv opdateret på Danmarks udvikling og udfordringer hver dag.  

De meldinger bliver godt modtaget af borgerne, der vil have et andet redderi end Molslinjen til at sejle ruten.

- Det betyder utroligt meget for Syddjurs Kommune. Erhvervslivet har brug for at kunne komme derover og tilbage på en anden måde, end de kan i dag, siger Christian Haubuf.

Siden Molslinjen i 2015 valgte kun at sejle til Ebeltoft i weekender og om sommeren har borgerne forsøgt at finde en løsning, og nu kan de officielt melde ud, at de søger et nyt redderi, der vil fragte østjyder til Sjælland og hjem igen.

- Opbakningen fra borgerne har været helt enestående. Vi har haft en underskriftindsamling, og vi fik 8500 underskrifter, og det er jo mange flere, end der bor i Ebeltoft, siger Christian Haubuf.

Næste skridt for styregruppen for daglig sejlads Ebeltoft-Odden er et møde med Syddjurs Kommune, der finder sted d. 11/6, hvor der forhåbentlig falder flere detaljer på plads.

Mere om historien hos TV2 Østjylland

 

Emneord: Mols-Linien, Færgerute, Færger, Monopolsystemer, 080618, Syddjurs Kommune
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE
Kommentarer
 • 08.06.18 Steen Ehlers
  Molslinjen

  Jeg kan sagtens forstå, at borgerne på Djursland gerne vil have bedre forbindelser, men at beskrive den nuværende Molslinje som et monopol er hen i vejret. Færgerne er udsat for endog særdeles hård konkurrence fra Storebæltsbroen og måske skulle borgerne på Djursland koncentrere kræfterne om at forhindre pendlerne over Storebælt i at få nedsat billetpriserne her. Sker det forsvinder Molslinjen helt.
  Og en forbindelse til Ebeltoft vil givetvis kræve meget håndfast løfter fra politikerne om, at Storebæltstaksterne ikke sænkes. Løfter der næppe er opnåelige.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også