Foto: Steen Brogaard

Morten Østergaard færdig som partileder: Det var min hånd på hendes lår

Morten Østergaard trækker sig som leder for Det Radikale Venstre.

På et gruppemøde onsdag oplyser han, at han trækker sig.

Her udtaler han, at han har svigtet sin gruppes tillid.

Beslutningen kommer efter, at partiet har været ramt af en intern sexisme-sag.

Denne sag er i dag blevet drøftet på det gruppemøde, som blev rykket fra Christiansborg til Den Sorte Diamant i det centrale København.
Mødet skulle have haft en varighed på omtrent halvanden time, men endte med at strække sig til seks timer.

Det var folketingsmedlemmet Lotte Rod, der satte gang i sexisme-sagen i Radikale. Hun stod nemlig frem og fortalte om, at hun var blevet krænket i partiet.

Østergaard udtaler, at det var hans hånd, som Lotte Rod fjernede i den respektive situation. Han har givet hende en undskyldning, som hun har godkendt.

Han erkender dog, at han har håndteret sagen forkert internt i partiet, hvorfor han trækker sig.

Sofie Carsten Nielsen er ny radikal leder.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.