Foto: Steen Brogaard

Morten Østergaard færdig som partileder: Det var min hånd på hendes lår

Morten Østergaard trækker sig som leder for Det Radikale Venstre.

På et gruppemøde onsdag oplyser han, at han trækker sig.

Her udtaler han, at han har svigtet sin gruppes tillid.

Beslutningen kommer efter, at partiet har været ramt af en intern sexisme-sag.

Denne sag er i dag blevet drøftet på det gruppemøde, som blev rykket fra Christiansborg til Den Sorte Diamant i det centrale København.
Mødet skulle have haft en varighed på omtrent halvanden time, men endte med at strække sig til seks timer.

Det var folketingsmedlemmet Lotte Rod, der satte gang i sexisme-sagen i Radikale. Hun stod nemlig frem og fortalte om, at hun var blevet krænket i partiet.

Østergaard udtaler, at det var hans hånd, som Lotte Rod fjernede i den respektive situation. Han har givet hende en undskyldning, som hun har godkendt.

Han erkender dog, at han har håndteret sagen forkert internt i partiet, hvorfor han trækker sig.

Sofie Carsten Nielsen er ny radikal leder.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 27.01.21 Politik
  Danmark skal lede ny global IEA-kommission for social retfærdig grøn energiomstilling

  Klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen er udnævnt som formand for Det Internationale Energiagenturs nye globale energikommission. Statsminister Mette Frederiksen er protektor for kommissionen, der skal være med til at sikre en social retfærdig omstilling til ren energi i verden.

 • 26.01.21 Politik
  Ny politisk aftale om social kontrol

  Regeringen, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Alternativet udmønter 40 millioner kroner afsat på finansloven til indsats mod social kontrol i etniske minoritetsmiljøer. Pengene skal blandt andet gå til etablering af nye exit-boliger til personer, der bryder med deres familie som følge af social kontrol.

 • 22.01.21 Politik
  Danmark får ledende rolle frem mod FN`s topmøde om energi

  Danmark har fået en helt central rolle ved FNs generalforsamling til september. For første gang i 40 år har et FN-topmøde ’energi’ som hovedtema, og Danmark er blevet valgt som ’Global Theme Champion’ for netop energiområdet, når stats- og regeringsledere samles til et topmøde i New York om verdensmål 7 – bæredygtig energi til alle.

 • 15.01.21 Politik
  Skatteministeren skærper indsatsen mod organiseret svindel

  Skatteminister Morten Bødskov har netop fremsat et lovforslag, der skal give Skattestyrelsen stærkere værktøjer til at bekæmpe organiseret svindel.

 • 12.01.21 Politik
  Udviklingsministeren ude med ny udviklingspolitisk strategi

  Arbejdet med ny udviklingspolitisk strategi bliver nu igangsat. Den nye strategi skal efterfølge den nuværende ”Verden 2030”, som udløber i 2021.