Foto: Shutterstock

Mundbind i supermarkeder og restauranter nærmer sig

Om ganske kort tid kan det være slut at handle i danske supermarkeder, hvis du ikke har et mundbind på.

Selvom Danmark var et af de første lande til at lukke ned under coronavirussen, så er Danmark i øjeblikket et af de lande, hvor der er mest ‘frihed’ i øjeblikket.

Det er ikke et krav at benytte mundbind medmindre man er i den offentlige transport, men det kan meget vel gå hen og ændre sig.

Smitten brager frem i Danmark, og derfor bliver der netop nu arbejdet på, om der skal indføres krav om mundbind i danske supermarkeder og på restauranter.

I dialog om mundbind

Det er Danmarks Radio der har fået bekræftet af supermarkeds- og restaurationsbranchen, der netop nu er i dialog med myndighederne om, at det fremover kan blive en mulighed.

Hos De Samvirkende Købmænd fortæller direktør John Wagner også til DR, at de er klar til at sætte det i værks, hvis der skulle komme et påbud om mundbind i forretningerne.

“Vi har haft på fornemmelsen gennem længere tid, at det kunne være det næste, der stod på dagsordenen. Hvis myndighederne og politikerne synes, at det er det næste skridt, vil vi selvfølgelig følge det påbud, der kommer,” fortæller han til Danmarks Radio.

Hvornår et eventuelt påbud om mundbind i danske forretninger skulle finde sted, er ikke til at vide. Det er dog forventeligt, at statsminister Mette Frederiksen eller Sundhedsminister Magnus Heunicke vil indkalde til pressemøde kort inden.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 01.09.20 Lovgivning
  Bred politisk enighed om udvidet sorgorlov

  Den brede politiske aftale om at udvide retten til sorgorlov til seks måneder (26 uger) for forældre, der mister børn under 18 år, er nu sendt i høring. Lovforslaget skal behandles i oktober og træde i kraft ved årsskiftet.

 • 18.08.20 Lovgivning
  Tre ugers feriepenge er på vej til danskerne

  Et bredt flertal i Folketinget har mandag vedtaget lovforslaget, der sikrer, at danskerne til oktober kan få udbetalt op til tre uger af deres indefrosne feriepenge.

 • 13.08.20 Lovgivning
  Nu skal racismeparagraffen afskaffes

  Med et nyt borgerforslag vil en gruppe danske borgere forsøge at få Folketinget til at afskaffe straffelovens paragraf 266 b, der ulovliggør ytringer som truer, forhåner eller nedværdiger en gruppe personer på baggrund af race, hudfarve, nationale eller etniske oprindelse, tro eller seksuelle orientering. Paragraffen er populært kendt som racismeparagraffen.

 • 11.08.20 Lovgivning
  Sådan ender feriepengesagaen: Tre uger der beskattes som almindelig indkomst

  Til oktober kan danske lønmodtagere få udbetalt tre uger af deres indefrosne feriepenge, og de beskattes som almindelig indkomst. Det fremgår af lovforslaget, som beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard har fremsat i Folketinget tirsdag.

 • 01.07.20 Lovgivning
  Fra i dag er dyre kviklån forbudt

  Fra onsdag den 1. juli 2020 er det forbudt at udbyde de dyre forbrugslån, der har ført til gældsproblemer for mange danskere.