Foto: Shutterstock

Mundbind i supermarkeder og restauranter nærmer sig

Om ganske kort tid kan det være slut at handle i danske supermarkeder, hvis du ikke har et mundbind på.

Selvom Danmark var et af de første lande til at lukke ned under coronavirussen, så er Danmark i øjeblikket et af de lande, hvor der er mest ‘frihed’ i øjeblikket.

Det er ikke et krav at benytte mundbind medmindre man er i den offentlige transport, men det kan meget vel gå hen og ændre sig.

Smitten brager frem i Danmark, og derfor bliver der netop nu arbejdet på, om der skal indføres krav om mundbind i danske supermarkeder og på restauranter.

I dialog om mundbind

Det er Danmarks Radio der har fået bekræftet af supermarkeds- og restaurationsbranchen, der netop nu er i dialog med myndighederne om, at det fremover kan blive en mulighed.

Hos De Samvirkende Købmænd fortæller direktør John Wagner også til DR, at de er klar til at sætte det i værks, hvis der skulle komme et påbud om mundbind i forretningerne.

“Vi har haft på fornemmelsen gennem længere tid, at det kunne være det næste, der stod på dagsordenen. Hvis myndighederne og politikerne synes, at det er det næste skridt, vil vi selvfølgelig følge det påbud, der kommer,” fortæller han til Danmarks Radio.

Hvornår et eventuelt påbud om mundbind i danske forretninger skulle finde sted, er ikke til at vide. Det er dog forventeligt, at statsminister Mette Frederiksen eller Sundhedsminister Magnus Heunicke vil indkalde til pressemøde kort inden.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også