Mundbind obligatorisk på sygehuse

Smittetrykket er stigende. Konsekvensen er, at mundbind har været heftigt diskuteret den sidste uges tid. Nu indføres der krav om mundbind på sygehusene Midt- og Vestjylland.

Det er Region Midtjylland, der står bag beslutningen om, at patienter, pårørende og andre udefrakommende skal bære mundbind på alle midt- og vestjyske hospitaler. Det fortæller TV Midtvest.

Idet patienterne ikke ligger fast et sted, men bliver flyttet mellem enhederne på hospitalerne i regionen, så skal der bæres mundbind, selvom kontakttallet i flere områder er meget lavt. 

"Derfor har vi besluttet i koncernledelsen, at det gælder alle vores hospitaler trods smittetryk, for det gælder om at passe på hinanden," udtaler lægefaglig direktør i Hospitalsenhed Midt, Claus Brøckner Nielsen, til TV Midtvest.

Allerede besøgsrestriktioner

Allerede den 8. august blev der indført restriktioner i forhold til besøg på hospitaler, ligesom der i foråret var restriktioner. Disse retriktioner har betyder, at der kun må være én ledsager eller besøgende per patient. På afdelinger for børn og unge må patienten have to besøgende. 

Kravet om mundbind kommer efter flere dages debat om mundbind. I onsdagsmeddelte Sundheds- og Ældreministeriet, at de indførte krav om mundbind i offentlig transport i kommunerne Aarhus, Favrskov, Silkeborg, Skanderborg, Odder og Horsens. 

Også i lægevagten indføres der krav om mundbind, ligesom der kræves mundbind ved al kørsel med siddende patienter.

Coronavirussen er for alvor på fremmarch i Danmark. I går valgte Aarhus' borgmester Jacob Bundsgaard (S) at aflyse Aarhus Festuge. 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 12.05.21 Sundhed
  Nu hjemtages sygdomsbehandling til Danmark

  Sundhedsstyrelsen udgiver i dag en faglig retningslinje, der beskriver henvisningen af patienter med Essentiel Tremor, også kaldet rystesyge. Det sker i forbindelse med, at det nu er besluttet, at patienter skal kunne behandles med fokuseret ultralyd i Danmark, i stedet for kun i udlandet.

 • 06.05.21 Sundhed
  Nyt studie offentliggjort om bivirkninger efter AstraZeneca-vaccination

  I et dansk-norsk samarbejde har forskere vist en let øget forekomst af sjældne, men alvorlige typer af blodpropper i hjernen samt en generelt øget forekomst af venøse blodpropper (blodpropper i venerne) efter vaccination med AstraZeneca-vaccinen. Risikoen for den enkelte vaccinemodtager vurderes fortsat at være meget lav.

 • 04.05.21 Sundhed
  Sundhedsstyrelsen løfter sløret: Ny vaccine-melding

  Da der er god kontrol med COVID-19 epidemien i Danmark og god fremdrift i vaccinationsudrulningen med andre tilgængelige vacciner, har Sundhedsstyrelsen besluttet at fortsætte det nationale vaccinationsprogram uden at bruge COVID-19 vaccinen fra Johnson & Johnson.

 • 29.04.21 Sundhed
  Regeringen med nyt udspil: Vil tiltrække vaccineproduktion til Danmark

  Vacciner er helt centrale, når det handler om at håndtere COVID-19, og for at vi kan holde samfundet så åbent som muligt.

 • 27.04.21 Sundhed
  Børn mangler viden om vacciner

  Danske skolebørn føler sig ikke godt nok klædt på, når det gælder viden om vacciner. Samtidig har størstedelen af eleverne svært ved at skelne rigtige nyheder fra fake news. Det viser en ny undersøgelse foretaget af analyseinstituttet YouGov.