Mundbind obligatorisk på sygehuse

Smittetrykket er stigende. Konsekvensen er, at mundbind har været heftigt diskuteret den sidste uges tid. Nu indføres der krav om mundbind på sygehusene Midt- og Vestjylland.

Det er Region Midtjylland, der står bag beslutningen om, at patienter, pårørende og andre udefrakommende skal bære mundbind på alle midt- og vestjyske hospitaler. Det fortæller TV Midtvest.

Idet patienterne ikke ligger fast et sted, men bliver flyttet mellem enhederne på hospitalerne i regionen, så skal der bæres mundbind, selvom kontakttallet i flere områder er meget lavt. 

"Derfor har vi besluttet i koncernledelsen, at det gælder alle vores hospitaler trods smittetryk, for det gælder om at passe på hinanden," udtaler lægefaglig direktør i Hospitalsenhed Midt, Claus Brøckner Nielsen, til TV Midtvest.

Allerede besøgsrestriktioner

Allerede den 8. august blev der indført restriktioner i forhold til besøg på hospitaler, ligesom der i foråret var restriktioner. Disse retriktioner har betyder, at der kun må være én ledsager eller besøgende per patient. På afdelinger for børn og unge må patienten have to besøgende. 

Kravet om mundbind kommer efter flere dages debat om mundbind. I onsdagsmeddelte Sundheds- og Ældreministeriet, at de indførte krav om mundbind i offentlig transport i kommunerne Aarhus, Favrskov, Silkeborg, Skanderborg, Odder og Horsens. 

Også i lægevagten indføres der krav om mundbind, ligesom der kræves mundbind ved al kørsel med siddende patienter.

Coronavirussen er for alvor på fremmarch i Danmark. I går valgte Aarhus' borgmester Jacob Bundsgaard (S) at aflyse Aarhus Festuge. 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.02.21 Sundhed
  Patientrettigheder til hurtig udredning og behandling bliver genindført

  Antallet af COVID-19 patienter på sygehusene er nu faldet så meget, at patientrettighederne til hurtig udredning og behandling genindføres den 1. marts 2021. I dag er ca. 12 pct. af de medicinske sengepladser og ca. 15 pct. af de intensive sengepladser planlagt til COVID-19 i brug.

 • 25.02.21 Sundhed
  Kræftens Bekæmpelse: Sådan får vi tidligere og bedre diagnoser af kræft

  Halvdelen af alle kræftpatienter kommer ikke direkte i kræftpakkeforløb. Men ingen ved præcist, hvad der sker med dem. Og derfor kan sundhedsvæsenet heller ikke for alvor forbedre den tidlige opsporing af kræft. Og det er fatalt for patienterne. Kræftens Bekæmpelse udsender i dag en ny rapport, der skal bane vejen for forbedringer.

 • 23.02.21 Sundhed
  2.500 sårbare og ældre borgere får fremskudte vaccinationstilbud

  Borgere i 17 kommuner bliver visiteret til og kontaktet om et særligt vaccinationstilbud i uge otte. Vaccinationen kan ikke bookes online eller via telefon.

 • 23.02.21 Sundhed
  Pioner i blodkræftforskning modtager Hagedorn Prisen 2021

  10.000 danskere går uvidende rundt med kroniske blodkræftsygdomme og dermed risiko for bl.a. livstruende blodpropper. Det er et område, professor Hans Hasselbalch har viet sit professionelle liv til at forske i. Et arbejde, han betegner som en hjertesag. For sin imponerende og skelsættende indsats modtager han Hagedorn Prisen 2021 på 1,5 mio. kr.

 • 22.02.21 Sundhed
  Godt nyt: Flere lægemidler til sjældne sygdomme

  Flere patienter med sjældne sygdomme får mulighed for behandling, når der løbende godkendes flere lægemidler til sjældne sygdomme. Det er et stort plus for de mange patienter, siger Lægemiddelindustriforeningens koncernchef Ida Sofie Jensen.