Mundbind obligatorisk på sygehuse

Smittetrykket er stigende. Konsekvensen er, at mundbind har været heftigt diskuteret den sidste uges tid. Nu indføres der krav om mundbind på sygehusene Midt- og Vestjylland.

Det er Region Midtjylland, der står bag beslutningen om, at patienter, pårørende og andre udefrakommende skal bære mundbind på alle midt- og vestjyske hospitaler. Det fortæller TV Midtvest.

Idet patienterne ikke ligger fast et sted, men bliver flyttet mellem enhederne på hospitalerne i regionen, så skal der bæres mundbind, selvom kontakttallet i flere områder er meget lavt. 

"Derfor har vi besluttet i koncernledelsen, at det gælder alle vores hospitaler trods smittetryk, for det gælder om at passe på hinanden," udtaler lægefaglig direktør i Hospitalsenhed Midt, Claus Brøckner Nielsen, til TV Midtvest.

Allerede besøgsrestriktioner

Allerede den 8. august blev der indført restriktioner i forhold til besøg på hospitaler, ligesom der i foråret var restriktioner. Disse retriktioner har betyder, at der kun må være én ledsager eller besøgende per patient. På afdelinger for børn og unge må patienten have to besøgende. 

Kravet om mundbind kommer efter flere dages debat om mundbind. I onsdagsmeddelte Sundheds- og Ældreministeriet, at de indførte krav om mundbind i offentlig transport i kommunerne Aarhus, Favrskov, Silkeborg, Skanderborg, Odder og Horsens. 

Også i lægevagten indføres der krav om mundbind, ligesom der kræves mundbind ved al kørsel med siddende patienter.

Coronavirussen er for alvor på fremmarch i Danmark. I går valgte Aarhus' borgmester Jacob Bundsgaard (S) at aflyse Aarhus Festuge. 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også