Musikglade ældre får deres eget plejehjem

I dag indvies Musikplejecentret Sølund på Nørrebro i København, skriver Kristeligt Dagblad. Det er det sjette profilplejehjem, som allerede omfatter profiler med med, dyr og homoseksuelle.

Plejehjemmet er det sjette i rækken af såkaldte ”profilplejehjem”, der tager udgangspunkt i de ældres interesse- og værdifællesskaber, og i dag har udmøntet sig i plejehjem for blandt andet madentusiaster, dyreelskere, etniske minoriteter og homoseksuelle.


”Folk er forskellige og har forskellige interesser og værdier. Det vil vi gerne matche også i vores plejetilbud,” siger sundheds- og omsorgsborgmester i København Ninna Thomsen (SF). 

Og de nye plejehjem kan da netop også ses som en offentlig anerkendelse af den voksende individualisering i samfundet, siger Henning Bech, professor emeritus ved Institut for Sociologi på Københavns Universitet.
”Det moderne menneske opfatter sig selv som andet og mere end bare en borger i et samfund. Vi ser os selv som individer, der handler og indretter os på baggrund af vores interesser og erfaringer. Det gælder selvfølgelig også, når vi bliver ældre. De nye specialiserede plejehjem er en anerkendelse af den udvikling,” siger han og tilføjer, at der samtidig er tale om en demokratisering af plejehjemssektoren, hvor særlige og målrettede plejetilbud hidtil har været forbeholdt de velhavende. 

Sociolog og fremtidsforsker Birthe Linddal tror, at vi fremover vil se langt flere specialiserede pleje- og omsorgsinstitutioner i både offentligt og privat regi. Hun er sikker på, at de fokuserede plejehjem kan øge de ældres livskvalitet og give dem bedre mulighed for at fastholde interesser og meningsfulde fællesskaber. Men anerkendelsen af den enkeltes individuelle behov udfordrer samtidig det store fællesskab, siger hun.

Læs hele historien i Kristeligt Dagblad eller på k.dk

Emneord: Friplejehjem, Profilplejehjem, Københavns Kommune, Ninna Thomsen, Henning Bech
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også