Næsten en fordobling på få år: Flere unge og børn ender på gaden

»Vi ser en tendens med familier, der ikke formår at give de unge de basale evner, de har brug for i livet,« fortæller Ask Svejstrup, der er sekretariatsleder i Sand – de hjemløses landsorganisation.

Antallet af unge hjemløse er steget kraftigt de seneste år, men faktisk starter livet på gaden for flere, allerede inden de fylder 18 år. Det oplyser flere hjemløseorganisationer, som metroxpress har talt med.

»Vi ser en tendens med familier, der ikke formår at give de unge de basale evner, de har brug for i livet,« fortæller Ask Svejstrup, der er sekretariatsleder i Sand – de hjemløses landsorganisation.

I 2009 lød antallet af hjemløse unge i Danmark mellem 18 og 24 på 633. Det tal lå i 2015 på 1.172 personer, viser tal fra SFI. For flere af de unge starter problemerne meget tidligere:


»Vores opfattelse er, at det begynder tidligere for en del. Det er svært at få et præcist overblik, fordi mange af de unge måske ikke opfatter sig selv som hjemløse. Den seneste tælling viste en voksende gruppe af unge, og det kunne pege på, at der også er flere i de tidlige ungdomsår, der slås med hjemløshed,« siger Jann Sjursen, formand for Rådet for Socialt Udsatte, til metroxpress.

Både Projekt Udenfor, Sand og Kofoeds Skole fortæller, at når de spørger de hjemløse, hvornår de først endte på gaden, er det ofte, at de svarer, at de var under 18 år.

Vilde Liv og Pigegruppen er et tilbud i Københavns Kommune til socialt udsatte unge i alderen 12-18 år. Her kan hjemløshed eller midlertidig hjemløshed også være en del af deres problemer, siger Kirstine Nylev, der er projektleder i tilbuddet, til metroxpress:

»Vi har unge under 18, der ikke ved, hvor de skal sove. Der er det vores opgave at hjælpe dem til at få tag over hovedet her og nu og på sigt.«

Emneord: SAND;, Ask Svejstrup, Kirkens Korshær, Projekt Udenfor, Kofoeds Skole, Jann Sjursen, Udsatterådet, Socialkrisen, Socialkrise
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også