Nationalbanken ser en spids mere optimistisk på 2013

Nationalbanken har opjusteret sit vækstskøn for 2013 med 0,1 procentpoint. 2014 og 2015 får lille nedjustering

Det ser en lille spids mere positivt ud for den danske økonomi for hele 2013, end Danmarks Nationalbank ventede for tre måneder siden.

Nationalbanken foretager i sin seneste kvartalsoversigt kun marginale justeringer i prognosen for dansk vækst de kommende år.

For 2013 forudses nu en vækst på 0,4 procent, hvilket er 0,1 procentpoint højere end i bankens prognose fra september. Men det er ikke tegn på, at et decideret opsving nødvendigvis er lige om hjørnet.

- Der har været positiv vækst i dansk økonomi de sidste to kvartaler. Det afspejler hovedsagelig fremgang i eksporten og det offentlige forbrug, mens det private forbrug fortsat ikke har løftet sig, skriver Nationalbanken i prognosen.

- Det er derfor endnu ikke entydigt, om et selvbærende opsving er i gang, lyder det.

I 2014 og 2015 skønnes vækstrater på henholdsvis 1,5 og 1,6 procent, hvilket er en marginal nedjustering på 0,1 procentpoint for begge år i forhold til for tre måneder siden.

Nationalbanken vurderer, at det er de danske forbrugere, der får hænderne op ad lommen og vil trække væksten op i Danmark de kommende år.

- Usikkerheden om den økonomiske udvikling er blevet mindre. Det afspejler sig blandt andet i, at forbrugertilliden løftede sig i løbet af sommeren, især fordi forbrugerne ser mere positivt på dansk økonomi.

- Samtidig er der mere positive takter på boligmarkedet, skriver Nationalbanken.

Banken skønner en vækst i privatforbruget i 2013 på 0,6 procent, og at det vil stige til 1,5 procent i 2014 og yderligere til 2,0 procent i 2015.

/ritzau/

 

Emneord: Nationalbanken, Dansk økonomi, Vækst
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også